post

CSU Craiova – FCU Craiova 1-1 2023 – Ce bine e sa ai antrenor!

CSU Craiova – FCU Craiova 1-1 2023 este un scor care ar trebui sa sugereze ca meciul a fost echilibrat. In majoritatea cazurilor, egalul cu goluri este echitabil. Este rezultatul unui meci strans, un meci de care pe care unde nimeni nu merita sa piarda.

CSU Craiova – FCU Craiova 1-1 2023 nu a fost nicidecum un astfel de meci. O prima repriza controlata de FCU Craiova s-a terminat in avantaj pentru gazdele din aceasta seara dintr-un mare noroc. Si o si mai mare eroare de arbitraj, desi o lovitura libera atat de departe de poarta nu ar trebui neaparat invocata. Eroarea arbitrului a fost evidenta, dar a o invoca ma duce cu gandul la simpaticul Pinalti, care invoca auturi date invers in faze premergatoare golurilor.

CSU Craiova – FCU Craiova 1-1 2023 nu a avut un arbitraj deloc bun, sa nu intelegeti asta. A fost un arbitru care a fragmentat excesiv jocul, a dat faulturi si cand erau, si cand nu erau, a aratat galbene intr-o veselie si a aratat cartonasul rosu mult prea repede. A parut chiar fericit ca jucatorul lui FCU Craiova i-a dat un motiv regulamentar sa i-l arate. Altfel, cand discutam despre un cartonas rosu rezultat dintr-un cumult de cartonase galbene, ar trebui sa ne uitam si la cum a fost acordat primul cartonas.

CSU Craiova – FCU Craiova 1-1 2023 a avut ghinionul de a se juca in aceeasi etapa cu FCSB – Rapid. La aceasta din urma partida, brigada de arbitri este formata din Sebastian Coltescu la centru si Ovidiu Hategan in camera VAR. La derbiul craiovelor, un meci despre care se stia ca va fi tensionat, a fost trimis Radu Petrescu la centru si anonimul Vidican in camera VAR. Eu sunt convins ca un Ovidiu Hategan ca supervizor tehnologic (oare exprimarea este corecta?) ar fi indreptat multe lucruri. Poate un penalty pentru FCU Craiova, pentru un rosu, mult mai devreme, pentru Bancu…

CSU Craiova – FCU Craiova 1-1 2023 a mai aratat ceva: ce inseamna sa ai antrenor. Decizia celor de la CSU Craiova, a patronului Rotaru, mi se pare stupida: se stie ca Papura va pleca, se stie si cine va fi inlocuitorul sau (persoana care a fost in tribuna, a fost aratat si de camerele televiziunilor), insa patronul a preferat sa … astepte. Dincolo, Mititelu l-a pus pe italianul Giovanni Constantino cu putin timp inainte de meciul cu UTA, la acel meci nu se vazusera mari schimbari, a fost un meci in cupa unde iarasi echipa nu aratat atat de bine, ma rog, multe rezerve, adversar foarte slab, insa la acest al treilea meci s-a vazut tacticianul de pe banca. Si s-a vazut si mai mult in contrast cu non-tehnicianul de dincolo: nici motivator, nici tactician. Greseala elementara pe care au facut-o antrenorii lui CSU (este un cuplu acolo, Papura – Dragos Bon), de a face 3 schimbari in 3 intervale distincte, practic de a EPUIZA schimbarile desi ai facut doar 3, mi se pare una elementara. Extrem de grava, dar puerila. Parca IERI s-a schimbat regulamentul, parca IERI s-au introdus cele 5 schimbari care trebuie facute musai in MAXIMUM 3 intreruperi distincte. Daca Rotaru ar fi pus un alt antrenor mai devreme, pe acel bulgar ori pe altul, acum deja s-ar fi vazut schimbarile, s-ar fi vazut „mana noului antrenor”. Asa cum incepe sa se vada la FCU Craiova.

CSU Craiova – FCU Craiova 1-1 2023 a mai aratat cateva lucruri: ca CSU Craiova are un portar de reflexe (nu as zice portar extraordinar, ci portar cu reflexe foarte bune), ca Aurelian Chitu este un jucator FUNDAMENTAL pentru CSU Craiova, ca absenta lui Bauza se simte (insa eu unul ma tem ca atunci cand va intra ar putea fi nepregatit; un coordonator de joc nepregatit complet, lent, care incearca dar greseste mult s-ar putea dovedi periculos pentru echipa, un balast, asa cum se dovedeste de multe ori Budescu), ca Ivan si cu Mitrita nu au psihic de competitii importante si ca Blanuta este un atacant care trebuie jucat pe sus si nu pe jos. As fi putut vorbi despre fiecare subiect in parte, dar nu are rost. Nu este timpul, nu este momentul, nu este subiectul principal al acestui articol.

CSU Craiova – FCU Craiova 1-1 2023 a mai aratat ceva: ca antrenorii straini nu si-au spus ultimul cuvant in fotbalul romanesc. Ca piata externa de antrenori ar trebui incercata mai des. Important nu este doar sa aduci un strain, ci este FOARTE IMPORTANT, FUNDAMENTAL, si cum ii alegi. De altfel, eu scrisesem acum 1 an, in octombrie 2022, ca Adrian Mititelu ar trebui sa aduca un antrenor TIP Nicolo Napoli. Adica EXACT ce este Giovanni Constantino. Pana acum eu zic ca a dovedit ca este alegerea corecta. Astept sa vad ce va face in pauza de iarna, cat de bun va fi in ceea ce priveste SELECTIA jucatorilor.

CSU Craiova – FCU Craiova 1-1 2023 m-a dezamagit dintr-o perspectiva: spectacolul nu a existat in tribune. Cei de la CSU au avut un banner injurios la adresa FAMILIEI lui Mititelu (nici ironie, nici caricatura, nici macar o incercare de rima; pur si simplu o injuratura, pe care IMI PERMIT s-o scriu LA MINE PE BLOG, unde nu exista niciun fel de pericol: FAM. MITITELU SUGE PULA!), FCU Craiova a fost parasita de galerie, de acea superba Peluza SUD, iar spectatorii normali, cetatenii, sunt dezamagiti de rezultatele AMBELOR ECHIPE. Caci da, exista craioveni care tin cu ambele echipe, v-am zis deja asta.

CSU Craiova – FCU Craiova 1-1 2023 nu a fost deloc un rezultat echitabil. O exagerare a arbitrului, altfel complet depasit de miza jocului, de tensiunea partidei, a fost compensata de o gafa monumentala a bancii tehnice a echipei considerate gazda. Exista acolo sus un Dumnezeu care nu da cu parul, dar care indreapta macar partial nedreptatile. Economistii liberali, atei de felul lor, vorbesc de mana invizibila. Daca vreunul dintre ei ar fi acum comentator sportiv, ar zice ca o mana invizibila a restabilit echilibrul numeric al partidei. Din pacate, portarul CSU Craiova i-a salvat de o infrangere meritata. O infrangere mult mai meritata pentru CSU Craiova decat ar fi fost o victorie pentru FCU Craiova. Ceea ce ar trebui sa spuna multe despre ce s-a jucat pe teren (si poate in afara lui).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *