post

Putem face abstractie de politica? Echipa REPREZENTATIVA a unei tari.

Tot aud prieteni, microbisti sau nu, cum vorbesc despre nationalele de fotbal prezente la mondial. Sunt plini de stereotipii, lucru deranjant de la un punct incolo. Echipa REPREZENTATIVA a unei tari este fix cum e acea tara, totusi, drept urmare stereotipiile ar trebui sa conteze.

Enumar, totusi, cateva stereotipii:

  • Englezii sunt ingamfati.
  • Rusii sunt ai dracu.
  • Elvetienii sunt neutri (e gluma mea preferata: elvetienii nici nu ataca, nici nu se apara).
  • Nemtii sunt reci si cinici.
  • Sarbii sunt razboinici (Cornel Dinu avea o expresie misto: Sarbii nu mor niciodata).
  • Arabii sunt inapoiati.
  • Africanii trebuie dresati.

Cu scuzele de rigoare pentru glumele de mai sus, fie rasiste, fie discriminatorii legate de unii sau altii, cam asa gandesc oamenii.

Acum, desi eu stiu fotbal si cunosc faptul ca o tara antipatica ar putea avea, la un moment dat, o nationala puternica, buna, pot intelege de ce unii nu tin cu una sau alta dintre nationale.

Nemtii nu mi-au placut niciodata, nici macar fotbalistic. Cu rusii nu tin, desi au avut si generatii misto, si jucatori interesanti. Cu englezii nu tin, desi-i respect ca natie dupa Brexit.

De americani ma bucur ca nu-s la mondiale. Serios: chiar ma bucur.

Mi-a placut Coreea de Sud in 2002, dar asiaticii nu-s preferatii mei. Nici ei, nici japonezii.

Mi-ar fi placut turcii, dar nu-s la mondial.

N-as fi putut tine cu ungurii, desi m-am simtit bine peste tot prin Ardeal, inclusiv prin secuime.

Nu as putea vreodata sa tin cu Italia, desi i-as fi vrut la mondial.

Drept urmare, tin cu cei ca mine: latini si balcanici.

Imi place Brazilia, imi place Franta, mi-a parut rau de Peru, sper sa se califice.

Imi plac Spania si Portugalia.

Nu-mi place Argentina, din cauza lui Messi, sper sa piarda cu Croatia si sa plece acasa.

Imi plac croatii, balcanici d-ai mei, cum imi plac de mor sarbii.

Imi place Uruguay-ul, prima campioana mondiala din istorie.

Imi plac, totusi, si islandezii, cine nu-i place?, imi place si Belgia.

Totusi, mi se pare fascinant, incredibil, ca cineva in tara asta s-a gandit ca diseara se dueleaza doua tari care adapostesc fugari romani. Nu se dueleaza Serbia si Costa Rica, ci se dueleaza, indirect, Ghita si Udrea. Iar tarile care ii adapostesc pe cei 2 merita numai pietre. Obstructioneaza brava justitie romana. Noi, tinerii frumosi si liberi, nu avem cum sa sustinem asemenea echipe. CUM? NU STIATI?

Acum, sunt curios: daca exista cineva care tine cu echipa REPREZENTATIVA a Rusiei, se cheama ca e putinist, rusofob si alte asemenea apelative? Cu nationala Rusiei tin doar fanii PSD, ai lu Dan Puric si ai altor forte politice antioccidentale? Noroc ca Rusia n-are echipa puternica, nu prea ai cu cine sa tii, dar nu demult rusii aveau jucatori faini, interesanti.

Invers, daca mie-mi place Belgia, inseamna ca-s de acord cu naturalizarile, sunt de acord cu ideea de imperiu colonial, incurajez ca nationalele sa aiba cat mai putini autohtoni? Ca asta este unul dintre motivele pentru care multi nu suporta Belgia, aceeasi discutie fiind si despre Elvetia.

In sens invers, echipa REPREZENTATIVA a Romaniei este dispretuita prin Paris, Londra, Roma ori Madrid din cauza cersetorilor? Sau ei nu se pun? Lamuriti-ma, va rog. Pana primesc lamuriri, eu ma pregatesc de duelul Udrea – Ghita, unde voi tine cu Ghita, dar m-as bucura sa invinga Udrea. Voi tine apoi cu aia pentru care Trump vrea sa construiasca zidul, cu gazdele de peste 8 ani ale mondialului, iar seara tarziu voi tine cu brazilienii, cu b nu cu p. Am treaba deci. Dar imi voi rupe cateva minute sa aud explicatiile voastre. #pebune

One thought on “Putem face abstractie de politica? Echipa REPREZENTATIVA a unei tari.

  1. Pingback: Glume despre Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *