post

Sheriff Tiraspol nu ar trebui luata drept exemplu de cluburile noastre!

Sheriff Tiraspol nu ar trebui luata drept exemplu de cluburile noastre din mai multe motive. Multora le plac surprizele, se bucura cand echipele mari pierd in fata unor echipe mici, insa nu inseamna ca orice echipa mica ar trebui luata ca exemplu. Uneori surpriza este pur si simplu o exceptie.

Mai jos va voi da 5 motive pentru care Sheriff Tiraspol nu ar trebui luata drept exemplu.

Asadar …

Sheriff Tiraspol nu ar trebui luata drept exemplu pentru ca este o echipa artificiala

In general o tara bogata are un oras bogat, care oras bogat reuseste sa produca o echipa de fotbal competitiva. Exista, evident, si tari sarace cu fotbal bun, cele din America de Sud sunt un exemplu, dar ele sunt competitive la nivel national, caci echipele isi vand cei mai buni jucatori.

Sheriff Tiraspol iese in evident tocmai pentru ca este o oaza de bogatie intr-un ocean de saracie lucie.

Este o echipa artificiala si pentru ce se vede in tribune: majoretele lor sunt, de fapt, soldatii (asa cica a spus un fost antrenor de acolo).

Totul e artificial acolo, totul e prea bun pentru a exista, pentru a fi posibil.

Sheriff Tiraspol nu ar trebui luata drept exemplu pentru ca reprezinta o tara nerecunoscuta

Evident ca avem exemplul cluburilor spaniole Barcelona si Atletic Bilbao, care reprezinta indirect niste regiuni separatiste care isi doresc sa-si declare candva independenta. Insa acele regiuni sunt momentan in cadrul Spaniei (ma rog, ambele revendica un mic teritoriu si de la Franta, iar Catalunia ar trebui sa includa si Andorra), avand moneda Euro si fiind locuri unde nu iti este teama sa mergi.

Sheriff Tiraspol reprezinta Transnistria, o tara care nu exista, cu o moneda care circula doar acolo, o zona unde esti, practic, al nimanui. Teoretic esti in Republica Moldova, practic esti in Transnistria. Va ziceam de echipa artificiala: apai o echipa artificiala reprezinta o tara artificiala.

Sheriff Tiraspol nu ar trebui luata drept exemplu pentru ca nu aduce beneficiu echipei nationale

Transnistria nu are echipa nationala, deci vorbim de nationala Moldovei. In meciul cu Real au fost fix 0 jucatori moldoveni in primul 11. Macar de-ar lua niste jucatori pe care sa-i naturalizeze ulterior.

E drept, are o echipa U19 destul de interesanta, de acolo ar putea rasari cateva talente. Dar e prea putin. Mult prea putin.

Sheriff Tiraspol nu ar trebui luata drept exemplu pentru ca nu are adversar in competitia interna

In Romania, daca ai un sezon slab risti sa si ratezi cupele europene ori macar sa ajungi in Europa League ori Conference League, nu in UCL. La Sheriff nu e cazul, caci nu are adversar in competitia interna. Ceea ce nici nu e de dorit, nici nu e posibil in Romania.

Sheriff Tiraspol nu ar trebui luata drept exemplu pentru ca sunt multe alte echipe pe care le-am putea lua exemplu

Eu as lua ca exemplu pe Leicester, as lua ca exemplu pe Atalanta, as lua ca exemplu chiar pe Shaktior (modul cum a concurat-o pe Dinamo Kiev mi se pare excelent), as lua ca exemplu chiar pe Bilbao (oare de ce n-o incerca FC U Craiova sa aiba in echipa doar … olteni? serios intreb!), as lua exemple si de prin Croatia, de prin Cehia ori de prin Islanda. De ce sa luam ca exemplu pe Sheriff?

Sheriff Tiraspol nu ar trebui luata drept exemplu de cluburile noastre si nici nu ar trebui sa tinem cu ei. Din pacate, pe multi dintre noi, spectatori ori oameni de fotbal, ne atrage falsul, kitschul. Noi nu apreciem o inghetata naturala de capsuni, ci una plina de coloranti, ieftina si plina de zahar. Nu apreciem un restaurant al unui bucatar de o stea Michelin, ci apreciem bomba din centru, unde servirea este in scarba, iar mancarea mai are si ceva fire de par. Nu ca m-ar mira toate astea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *