post

Un meci cu multe goluri este MUSAI un meci bun? FCSB – DINAMO 3-3

FCSB – DINAMO 3-3 este considerat de multi cel mai frumos derby al ultimilor ani. Caci, orice ar zice justitia, suporterii INCA il vad drept DERBIUL CAMPIONATULUI.

In acest FCSB – DINAMO 3-3 am vazut aproape tot ce se poate vedea intr-un meci de fotbal: am vazut goluri, am vazut ocazii ratate (caci si ele fac parte din joc, au si ele farmecul lor), am vazut gafe (in special ale portarilor), am vazut ambitie, am vazut o echipa care egaleaza de 3 ori intr-un meci, am vazut gol cu capul, am vazut gol DIRECT din corner. Am asistat la o atmosfera frumoasa-n tribune, chiar daca, fie vorba-ntre noi, creativitatea suporterilor vizavi de scandari cam lasa de dorit. Coregrafiile dinamoviste sunt INCA la inaltime, dar scandarile sunt seci, neinspirate. Muie, muie si iarasi muie. Nu (RE)intru in detalii.

De la acest FCSB – DINAMO 3-3 au lipsit putine lucruri: eliminari, autogoluri (desi gafa lui Penedo de la golul DIRECT din corner al lui Florinel Coman este APROAPE un autogol), goluri din lovitura libera (au fost cateva incercari)… Mai puteti adauga si voi.

Si, totusi, senzatia mea este ca NU am asistat la un meci BUN. Frumos da, spectaculos da, dar departe de a fi bun.

Nu am evidentiat niciun jucator. Florinel Coman, chiar daca a marcat 2 goluri, este departe de a fi un jucator indispensabil. Un jucator genial. Este doar inconstant, fitos si extrem de lenes.

Nu am evidentiat niciun antrenor. Nu au gresit flagrant niciunul (desi, zic unii, un antrenor mare nu ar fi fost egalat de 3 ori; hateri, dom’le, hateri), dar nici n-au iesit cumva in evidenta.

De fapt, daca ne luam dupa zicala O ECHIPA MARE INCEPE CU UN PORTAR MARE, putem concluziona ca cele 2 echipe NU sunt doua echipe mari. Cei doi portari au luat cate 3 goluri de caciula si au vina macar la unul dintre ele.

Ambitie, spirit de lupta, executii frumoase, da, din acestea avem. Dar inca ne lipsesc multe lucruri, iar Steaua/FCSB, desi aproape calificata in turul urmator din Europa League, are mari probleme atat pe faza defensiva (de unde a lipsit Pintilii), cat si pe faza ofensiva (cu Budescu fazele aratau altfel, chiar daca decizia vanzarii lui nu este neaparat gresita). Dinamo pare a avea probleme cam peste tot, compensand lipsurile prin ambitie si, zic eu, conditie fizica.

Mi-a placut spiritul de fair-play, cu exceptia unui moment in care mai multi jucatori s-au impins si s-au injurat, combatantii si-au vazut de joc. Nici simulari n-au fost, nici intrari cu adevarat dure. Cand echipele isi vad de joc, cand practica fotbalul asa cum stiu antrenorii si cum pot jucatorii, vorbim mai mult despre fotbal. Este un prim pas.

Trecand, insa, peste acest FCSB – DINAMO 3-3, observ faptul ca NICIO ECHIPA nu se evidentiaza. Nu avem, pana acum, nicio favorita CLARA la titlu. Momentan, NICI MACAR O ECHIPA nu are maximum de puncte. Ar putea avea Gaz Metan Medias, daca invinge maine la Voluntari. Chiar si asa, o vedeti favorita la titlu?

Drept urmare, consider ca acest FCSB – DINAMO 3-3 este un fel de etalon al Ligii I (sau, cum bine ii zice un amic, MAMAligii I): multa ambitie, cateva executii bune, multe gafe si, cu putin noroc, goluri. Nici pe departe un meci BUN, dar un meci SPECTACULOS. Insa, spre deosebire de acest meci, dueluri in tribune nu prea mai avem. Sau credeti ca galeria lui Chiajna se va duela verbal si in coregrafii cu galeria rivalilor locali de la FC Voluntari?

One thought on “Un meci cu multe goluri este MUSAI un meci bun? FCSB – DINAMO 3-3

  1. Pingback: Nu evitati sa beti bere fiarta! - halestE-MI-L sau mori de foame! si de sete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *