post

Alegeri FRF 2018: Niciun candidat nu este perfect. Nici macar Marcel Puscas.

Alegeri FRF 2018. Maine au loc alegerile, cel mai disputat scrutin din ultimii ani. Cel mai disputat trebuia sa fie acum 4 ani, insa principalul favorit a fost condamnat, deci a parut mai mult o competitie intr-o outsideri. Intre persoanele care, altfel, n-aveau nicio sansa. Ca si cum ar ajunge in semifinalele UCL ar ajunge Basel, Monaco, Porto si Leicester. Fix asa.

Alegeri FRF 2018. Toata lumea ar trebui sa aiba un favorit. Fiecare candidat are avantajele sale, desi acestea se bazeaza cu precadere pe defectele celuilalt. Sau ale celorlalti.

Alegeri FRF 2018. Ni se vorbeste despre Marcel Puscas. El ar fi candidatul ideal. Pe el il recomanda totul, pregatirea, corectitudinea, experienta, insa este outsider. Cele doua mafii care se infrunta ii vor bara acestuia drumul catre scaunul de presedinte. Este un razboi intre doua mafii unde cei corecti nu au ce cauta.

Alegeri FRF 2018. Si, totusi, este Marcel Puscas candidatul perfect? Este el solutia ideala? De dragul argumentatiei, voi prezenta 5 dezavantaje ale sale. Evit sa le numesc bube. Evit sa le numesc pete. Asadar:

  • L-a sustinut pe Burleanu acum 4 ani. In politica este un termen pe care multi il ignora, nu vor sa auda de el: raspunderea politica. Politicianul X, unul important, GARANTEAZA pentru un altul tanar, la inceput de drum. Daca tanarul este o alegere nefericita, are de suferit si protectorul lui, cel care a garantat pentru el. Sau asa ar trebui sa se intample intr-o societate ideala. Ca la noi nu se intampla e partea a doua, dar ca idee, Marcel Puscas l-a facut presedinte pe Burleanu. Daca e atat de rau precum il prezinta el, de ce nu-si asuma si aceasta vina? In plus, intr-un eventual tur 2, cum se va putea Puscas prezenta in fata alegatorilor, indemnandu-i sa-l sustina pe X, oricare ar fi acesta? A mai facut asta acum 4 ani si acum regreta (oare chiar regreta?).
  • Inca are functie la FRF. Sa spunem ca functia lui este echivalenta cu functia de ministru de externe. Imaginati-va ca, in politica, presedintele tarii, care sprijina guvernul, se infrunta cu ministrul de externe. Ei colaboreaza (cum fac asta nu stiu, dar in teorie ar trebui s-o faca), dar se infrunta. Stiu, Burleanu nu-l suporta pe Puscas. Dar Puscas de ce a vrut sa ramana? Nu cumva tine de acel scaun? De ce nu a demisionat dupa 1 an, 2 ani ori habar n-am cate luni dupa ce a descoperit ca Burleanu e un presedinte rau? De ce a tinut mortis sa candideze din postura de ANGAJAT al FRF?!
  • Puscas isi prezinta constant programul, ce va face, cum va schimba fotbalul, dar nu ne-a spus inca niciun nume. Nu a spus CU CINE va face asta. Burleanu este acuzat ca are pe langa el niste nepriceputi, oameni care nu stiu fotbal. Ok, acum a inceput sa mai aduca: pe Stoichita, pe Ticleanu, pe Mutu (desi tocmai a plecat antrenor, dar el il adusese), pe Belodedici. Si probabil va mai aduce. Lupescu are o intreaga echipa, Raducioiu, Marica, Galca (din ce aud), Balaj, Craciunescu, Chivu. Puscas cu cine va schimba din temelii fotbalul?
  • Puscas nu mi se pare un om diplomat. Ok, nu-s buni presedintii care pactizeaza cu cine nu trebuie, care accepta si tolereaza mocirla, dar Puscas imi pare fix invers. Un presedinte care pare a se certa constant cu cei din jurul sau. Oare asta ne dorim? N-o fi fost Dumitru Dragomir presedintele perfect, nicidecum, dar cumva conducatorii, in special cei din liga 1, isi doresc mai degraba un astfel de presedinte decat un Puscas. Si, cumva, fie vor convinge presedintele in functie sa se comporte precum Dragomir (Sandu, Burleanu, cam tot aia), fie-l vor da jos si vor pune presedintele dorit de ei. Presedintele croit parca dupa chipul si asemanarea lor.
  • Hai sa va zic o chestie tare. Interesanta. Socanta. UEFA si FIFA apreciaza presedintii longevivi. Se spune ca fotbalul romanesc a pierdut mult cand a scapat de Sandu. Uitati-va cine sunt presedinti in alte parti. Lupescu e o exceptie, dar el vine de la UEFA. Tare ma tem ca un Puscas n-ar avea nicio usa deschisa la UEFA, cu tot ce decurge din asta. Poate va era dor de niste penaltiuri inventate impotriva nationalei Romaniei…

Alegeri FRF 2018 – pronostic. Este greu de dat un pronostic. Nu sunt naiv, sa cred intr-o solutie salvatoare, asa cum n-am crezut in ea nici acum 4 ani. Ma laud cu asta acum, atunci eram doar unul care dorea perpetuarea Mafiei din fotbal. Cu toate astea, eu zic ca Puscas are o sansa. Are sansa pe care a avut-o Burleanu acum 4 ani. Nu-mi doresc neaparat sa iasa, il consider o solutie doar un pic mai buna decat ceilalti 2. Altfel, pronosticul meu zice asa: daca este un tur 2 Burleanu vs Lupescu, va castiga Lupescu (SI cu ajutorul voturilor lui Puscas), insa daca intra Puscas in turul 2, va castiga sigur confruntarea, cu oricine ar fi aceasta. Sunt 70% sanse sa existe finala Lupescu – Burleanu, insa nu as neglija deloc procentul celalalt. Politicul asta este extrem de schimbator.

Alegeri FRF 2018. Astept cu interes deznodamantul. Astept sa vad daca actuala conducere va continua, cu tot ce va decurge din acest lucru, ori daca va fi instalata una noua. Nu ma astept la artificii, la chestii spectaculoase, in niciuna dintre situatii.

Alegeri FRF 2018. De curiozitate, cu cine vor vota urmatoarele echipe: FC Universitatea Craiova (cea din liga a patra), ASU Poli Timisoara, Petrolul Ploiesti, CSA Steaua, Academia Rapid, AFC Rapid, respectiv Universitatea Cluj? Chiar sunt curios 🙂

One thought on “Alegeri FRF 2018: Niciun candidat nu este perfect. Nici macar Marcel Puscas.

  1. Pingback: Sigur Dragnea l-a sustinut pe Lupescu? Alegeri FRF 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *