post

Argentina – Mexic 2-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022

Argentina – Mexic 2-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 reprezinta revenirea in cartile calificarii a Argentinei.  Pe hartie, lucrurile arata cumva bine: Argentina depinde doar de ea, la victorie este sigur calificata mai departe. E drept, locul 2 va intalni Franta, dar o echipa cu pretentiile Argentinei ar trebui sa nu para ingrijorata. Cand vrei sa castigi competitia, trebuie sa invingi orice echipa, irelevant ca o vei face in optimi sau in semifinale. Mentalitatea conform careia „vreau sa nu dau de o echipa mare, ca sa ajung cat mai departe” apartine echipelor mici, pentru care un sfert de finala este o performanta.

Argentina – Mexic 2-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 a aratat, insa, o Argentina vulnerabila. A aratat rau. A invins doar prin 2 executii, prin talentul celor 2 jucatori. Nu a avut un plan tactic, nu a avut trasee, nu a avut scheme. A parut precipitata, terorizata de-a dreptul de posibilitatea de a fi eliminata dupa al doilea meci. Ar fi fost a doua echipa dupa Qatar eliminata dupa doar 2 meciuri.

Exact cum am mai zis: la mondial orice infrangere te apasa, pune presiune pe tine. Nu-ti permiti pasi gresiti, nu-ti mai permiti nici macar luxul unui egal. Evident, atunci cand esti o echipa mare, cu pretentii.

Problema este ca nici adversarul, Mexic, nu a evoluat foarte bine. Pe langa faptul ca nu a dat gol in 2 meciuri, chiar daca impotriva unor adversari puternici precum Polonia sau Mexic, evolutia lor din meciul cu Argentina a fost una foarte apatica. Moale. Stearsa. Nu au pus probleme, i-au permis Argentinei sa aiba mingea, sa atace, sa preseze. I-au permis sa joace. Lucru care cu Polonia nu cred ca se va mai intampla. Lucru care contra ORICAREI echipe europene nu i s-ar permite. Cum nici Arabia Saudita nu i-a mai permis in repriza a doua.

Partea trista este ca aceasta evolutie sub asteptari alimenteaza suspiciunile legate de originea antrenorului mexican. Pentru cine nu stie, pe banca Mexicului se afla Tata Martino, fost selectioner al Argentinei si fost antrenor al Barcelonei. Zica-se, prieten bun cu Messi, cel care a insistat pentru numirea in cele 2 functii. Eu nu cred in teoria asta pentru ca nu vad cum un antrenor le-ar spune jucatorilor UNEI NATIONALE sa se omoare cu firea, singurul sau motiv fiind faptul ca joaca impotriva propriei tari. Este absurd. Eu nu cred in asta, insa cei care cred aduc destule argumente pertinente. Jocul in sine al Mexicului, complet inexplicabil, este cel mai puternic dintre ele.

Paradoxul este ca Argentina – Mexic 2-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost un meci mai slab, mai putin viu, decat duelul european dintre Franta si Danemarca. Asteptarile erau mari, eu asteptam un duel spectaculos, cu goluri multe, cu ocazii multe. Din pacate, Argentina a supravietuit, caci acesta este termenul corect, doar in urma a doua executii, a doua suturi excelente, iar Mexicul a dovedit o impotenta ofensiva deloc de invidiat. Altfel, Mexicul era, pana acum, o echipa care evolua foarte bine, foarte motivat, la turneele finale. Era o echipa incomoda pentru toata lumea. Asa a parut si cu Polonia, un 0-0 viu, de lupta. Insa echipa fie a obosit, fie a fost timorata de posibilitatea de a elimina Argentina. De a o scoate deja din lupta.

Argentina - Mexic 2-0 - Campionatul Mondial Qatar 2022 26 11 2022

Argentina – Mexic 2-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 este un pai de care se agata sud-americanii. Raman in viata, respira, dar jocul lor nu arata deloc bine. Nu doar ca nu arata a echipa campioana, ci chiar pot spune ca nu arata a echipa care merita in optimi. Este exemplul tipic de adunatura de jucatori care joaca din talent, din instinct, profund individualist. Fiecare pentru el, fara trasee, fara tactica, fara pressing. Acum a iesit, dar cat sa mai mearga?

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *