post

Franta – Danemarca 2-1 – Campionatul Mondial Qatar 2022

Franta – Danemarca 2-1 – Campionatul Mondial Qatar 2022 este un rezultat firesc atat in ceea ce priveste pronosticurile initiale, cat si din punctul de vedere al desfasurarii ostilitatilor pe teren.

Meciul nu are istoric, Danemarca fost cu o treapta mai jos decat Franta din aproape toate punctele de vedere. A egalat, a dovedit ca are caracter, ca are vointa, ca este periculoasa la fazele fixe, dar pe Mbappe pur si simplu nu a fost capabila sa-l tina. Pe partea stanga in directia de atac a Frantei  Mbappe a fost pur si simplu de neoprit.

Franta arata bine, nu stiu daca mai bine ca acum 4 ani, insa acum mi se par celelalte echipe mai slabe. Dupa Anglia – SUA 0-0 mi se pare ca Franta arata cea mai buna echipa europeana de la acest turneu. Sa vedem Spania astazi, in duelul cu adevarat important din grupa ei.

Franta nu are o aparare stralucita, nu are, de fapt, niciun compartiment de nivelul atacului (chiar si acolo sunt ceva probleme: Giroud are o varsta inaintata, iar rezerva Thuram a parut cu cel putin o clasa sub jucatorul inlocuit), insa ofensiva e de-a dreptul stelara. Invincibila. Mbappe, daca prinde o zi buna, nu poate fi oprit de nimeni.

E drept, mie mi se pare ca da randament mai bun in centru, acolo in banda nu isi pune in valoare detenta, lovitura de cap. La PSG joaca central, caci benzile sunt ale lui Messi si Neymar.

In afara lui Mbappe si Giroud, cel care evolueaza surprinzator de bine fara sa ne fi asteptat neaparat la asta este Griezmann. Nu mai este cel de acum 4 ani, asta e cert, dar pare o rotita cheie in angrenajul de la echipa nationala. Evident, el si cu Giroud vor disparea, la fel si Benzema, oricum accidentat, deci pentru ei pare a fi ultimul mondial. Poate si din acest motiv Giroud si Griezmann sunt atat de motivati. Vor sa iasa DEMNI din scena.

Despre Danemarca nu as putea spune prea multe. Are 1 singur punct din 2 meciuri, insa are meci direct cu Australia in ultima etapa. Tunisia nu poate invinge pe bune Franta, iar campioana mondiala este prea galonata, are o faima mult prea mare, pentru a-si permite asa ceva. In plus, Tunisia s-ar putea sa aiba nevoie si de golaveraj, Momentan au golaveraj identic, insa danezii au 1-2, spre deosebire de 0-1 al tunisienilor. Acel gol marcat in plus avantajeaza momentan Danemarca.

Partea trista pentru danezi este ca la egal Australia merge mai departe. Ei nu par a stapani foarte bine partitura ofensiva, par incomodati de aceasta perspectiva. Australia a reusit sa faca cu 2 puncte mai mult, a reusit sa invinga Tunisia, asa ca egalul o duce mai departe. Nici nu mai conteaza pe cine va intalni mai departe, caci grupa cealalta oricum e foarte complicata. Franta, de pilda, desi clar prima, ar putea intalni Argentina.

Nu pot sa inchei fara sa va spun partea importanta legata de acest duel Franta – Danemarca 2-1 – Campionatul Mondial Qatar 2022. Desi un duel 100% european, meciul a avut un cu totul alt farmec la campionatul mondial. Contextul diferit, tribunele populate de suporteri din Qatar (multi de imprumut), ora de desfasurare, totul face ca meciul asta sa difere. Nu stiu cum sa explic, insa un campionat mondial este ceva aparte, ceva diferit. Chiar si duelurile 100% europene se simt altfel. Eu, unul, nu mai am timpul si energia sa ma uit prea mult la fotbal, la meciurile intercluburi ori la preliminariile mondiale sau europene, insa nu ratez niciun turneu final de campionat mondial sau european. Strict judecand intre cele 2, campionatul mondial are un farmec aparte. Parca ar fi adaugate niste condimente secrete care dau gust oricarui meci fara gust.

Franta - Danemarca 2-1 - Campionatul Mondial Qatar 2022 26 11 2022

Franta – Danemarca 2-1 – Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost un meci decent, un fel de one-man show Mbappe in fata intregii lumi. Danezii au luptat, au avut meritul de a nu renunta, de a fi acolo, in lupta, pentru a putea culege si ei aplauze. Nu meritau nici macar egalul, insa impresia aratata asta seara ii face sa spere ca sunt mai buni decat Australia. Au aratat mult mai bine impotriva Frantei. Insa nu este deloc sigur ca ei se vor califica mai departe. Procentual, australienii sunt favoriti atat timp cat le e favorabil si egalul.

2 thoughts on “Franta – Danemarca 2-1 – Campionatul Mondial Qatar 2022

  1. Pingback: Argentina - Mexic 2-0 - Campionatul Mondial Qatar 2022

  2. Pingback: Spania - Germania 1-1 - Campionatul Mondial Qatar 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *