post

Polonia – Arabia Saudita 2-0 – Campionatul Mondial 2022

Polonia – Arabia Saudita 2-0 – Campionatul Mondial 2022 este un rezultat nedrept conform desfasurarii meciului. Arabia Saudita a fost echipa mai buna, mai vie, mai doritoare de atac. Polonia a fost echipa mai asezata, conceputa special pentru a se apara si a vana greselile adversarului.

Arabia Saudita a ratat inclusiv un penalty, iar Polonia a inscris pe contra-atac, respectiv in urma unei imense greseli a apararii saudite. Apoi mai putea inscrie inca o data, dar Lewandowski, dupa ce a spart gheata la un turneu final, l-a iertat pe portarul saudit.

Deci, conform desfasurarii ACESTUI meci, rezultatul Polonia – Arabia Saudita 2-0 – Campionatul Mondial 2022 este unul mincinos. Insa daca facem un pas in spate si privim imaginea de ansamblu, s-ar putea sa vedem o oarece urma de dreptate.

Pe de-o parte, in meciul Polonia – Mexic 0-0, echipa care a ratat o lovitura de la 11M a fost Polonia. Lewandowski a fost vinovatul, ratare care i-a afectat evolutia pe intreaga durata a partidei. Nu ca a fost mai buna decat Mexicul, dar ca idee, un penalty ratat, un ghinion, in primul meci s-a transformat intr-un penalty ratat de adversari in meciul 2.

Pe de alta parte, in meciul Argentina – Arabia Saudita 1-2, sauditii au fost cei norocosi. Au marele merit de a avea psihicul tare, de a fi revenit in fata unui adversar mult mai bine cotat, insa nu trebuie omis din discutie norocul. Un noroc care se pare ca nu vine chiar de fiecare data.

Evident, norocul ti-l faci si cu mana ta, ratarile se razbuna, iar ratarile nu inseamna numai ghinion. Deci rezultatele, cele 3, nu pot si nu trebuie explicate doar prin prisma norocului. Ar fi nedrept pentru echipe, pentru fotbal, pentru invingatori, ca orice rezultat sa fie exclusiv pus pe seama norocului. Ori, precum gandeste Gigi Becali, pe seama interventiei divine.

Altfel, in mod obiectiv, Polonia – Arabia Saudita 2-0 – Campionatul Mondial 2022 a fost un meci frumos, in care AMBELE echipe au fost pe teren. Un meciu viu, intre 2 stiluri diferite de a intelege fotbalul, 2 abordari diferite ale meciului. A invins pragmatismul european, chiar din punct de vedere tactic Polonia parea undeva prin anii 90. O tactica old-school nu este neaparat o tactica rea. Uneori, cum a fost in cazul de fata, se poate dovedi eficienta.

Nu pot incheia fara sa scriu cateva randuri despre Lewandowski. Este marea vedeta a Poloniei, jucatorul care atrage toate privirile. Desi echipa mai are in lot jucatori care evolueaza la echipe de top, incepand cu portarul, singurul jucator cu adevarat world-class, care se spune ca ar fi meritat sa castige Balonul de Aur in anul 2020, este Lewandowski.

Din pacate pentru el, dar si pentru privitori, Lewa evolueaza intr-un cu totul alt modul tactic. Polonia joaca intr-un fel de 541, unde Lewandowski este izolat in fata. Motiv pentru care coboara constant, sa isi procure baloane, cum se zice in peluza. Daca revedeti faza primului gol veti vedea ca acolo Lewa este in postura de servant, una in care nu-l vedeti prea des la Barcelona. Si unde nu il vedeati aproape niciodata la Bayern.

Din acest motiv el nu este golgheterul pe care il stim din Spania si Germania. Abia are un gol in doua meciuri. Insa nu pot spune ca este neaparat o abordare gresita. Momentan echipa lui are 3 puncte din 2 meciuri si este inca in carti pentru calificare. E drept, are ultimul meci impotriva Argentinei. Insa daca Arabia Saudita, invinsa Poloniei de astazi, a reusit sa invinga selectionata sud-americana, de ce n-ar reusi acelasi lucru si Polonia?

Polonia - Arabia Saudita 2-0 - Campionatul Mondial 2022 26 11 2022

Polonia – Arabia Saudita 2-0 – Campionatul Mondial 2022 a mai dovedit un lucru: o echipa care produce o mare surpriza nu castiga automat meciurile cu adversari mai slabi decat echipa invinsa in primul meci. O surpriza poate fi confirmata mai departe pe parcursul turneului, dar poate fi si un simplu foc de paie. Momentan, Arabia Saudita este undeva intre cele 2 extreme: ca joc, surpriza este confirmata; ca rezultat, s-ar putea dovedi un foc de paie. Ne vom dumiri in ultimul meci, impotriva Mexicului.

One thought on “Polonia – Arabia Saudita 2-0 – Campionatul Mondial 2022

  1. Pingback: Japonia - Costa Rica 0-1 - Campionatul Mondial Qatar 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *