post

Mexic – Polonia 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022

Mexic – Polonia 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 este un meci echilibrat care s-a terminat indecis. Nu e clar daca scorul este, intr-un fel, un efect al marii surprize de la pranz, al infrangerii Argentinei, desi o mica influenta psihologica tot cred ca a avut.

Mexic – Polonia 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 este al doilea scor alb de la acest turneu, precedentul fiind inregistrat tot astazi, cu mai putin de o ora inainte, Danemarca – Tunisia. Spre deosebire de meciul Danemarca – Tunisia, unde aveam o favorita certa, in acest al doilea meci incheiat cu scor alb echipele erau sensibil egale. Ce-i drept, EU am vazut si inca vad Mexicul drept favorita, caci se descurca mai bine la turneele finale, insa pe hartie valorile celor 2 echipe sunt destul de egale. De pilda, Mexicul nu are in tot lotul vreun atacant de calibrul lui Lewandowski.

Despre Lewa este mult de spus. Mie mi se pare stingher la echipa nationala. Mi se pare, la modul cel mai serios, PREA bun pentru acea echipa, pentru acei jucatori. Nu stiu daca nu cumva este si un efect psihologic, daca nu cumva toti ceilalti il vad ca pe un zeu, il divinizeaza si pun prea multa presiune pe el, insa cert este ca evolutiile sale de la echipa nationala sunt mult sub cele de la club.

Este un atacant DEPENDENT de coechipieri, de jocul colectiv. Atat la Barca, cat si la Bayern el fructifica ocaziile create de ceilalti, el PROFITA de jocul colectiv al echipei. La Polonia pare ca este nevoit sa faca multe altele, il vedem deseori retras, ca vine sa recupereze mingi. Nu doar ca nu mai este acolo unde trebuie, in gura portii, dar mai si oboseste inutil.

Legat de echipa lui, Polonia, mi s-a parut o echipa disciplinata, insa deopotriva fricoasa. Ce m-a dezamagit a fost, insa, altceva: numarul 10 din echipa Poloniei este mijlocasul DEFENSIV Krychowiak, care acum evolueaza in campionatul Rusiei. Nu am o problema cu VALOAREA lui, un jucator decent, care a jucat la un moment dat si la PSG. Insa, din punctul meu de vedere, nu are nicio legatura cu ideea de numar 10. Absolut niciuna.

De cealalta parte, Mexicul are o echipa interesanta, care aproape de fiecare data face o figura frumoasa la turneele finale. La campionatul viitor va fi calificata automat, din postura de tara gazda (cred ca este SINGURA tara care a gazduit DE 3 ORI turneul final!), asa ca dupa acest campionat mondial, in afara Gold Cup, va fi implicata doar in meciuri amicale.

Partea interesanta legata de Mexic este ca o buna parte dintre acesti jucatori nu se vor mai regasi peste 4 ani. De portarul Ochoa imi pare rau, mi se pare unul dintre portarii interesanti de la ultimele campionate mondiale. Din pacate, in Europa a jucat doar la Granada, Standard Liege, Malaga si Ajaccio, mult prea putin pentru el.

De altfel, am fost surprins sa constat cati jucatori din nationala Mexicului evolueaza in campionatul intern. M-am tot intrebat de ce: oare se adapteaza greu in Europa? Oare sunt prea comozi si prefera sa ramana la ei in tara? Oare Mexicul are un campionat indeajuns de atractiv, fotbalistic si financiar, astfel incat ei nu simt nevoia sa mearga in Europa? Intre cel mai bun club din Mexic si un club din a doua parte a clasamentului din Spania ori Franta probabil prima varianta este una preferabila din punct de vedere financiar.

Oricum, acest lucru are si un avantaj pentru mexicani, caci ei isi pot surprinde adversarii cu jucatori mai putin cunoscuti. Ma rog, un antrenor profesionist isi face temele, nu se lasa surprins de un jucator, oriunde ar juca el.

Revenind la acest meci, Mexic – Polonia 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022, intrebarea care se punea INAINTEA acestui turneu este care dintre aceste echipe va prinde locul 2. Conform clasamentului, intrebarea ramane, cu amendamentul ca Argentina nu este prima, ci ultima. Arabia Saudita, cel putin dupa prima etapa, a devenit favorita grupei. Ramane de vazut daca va reusi sa-si confirme statutul castigat pe teren in primul meci.

Altfel, Mexic – Polonia 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 este al doilea 0-0 al acestui mondial. Mi-as dori sa fie si ultimul. Ma rog, daca ar fi dupa mine, nu as da niciun punct la meciurile de 0-0. Si vorbesc la modul cel mai serios. Dar despre acest subiect intr-un alt articol.

ps: Despre Mexic – Polonia 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 trebuie sa adaug cateva cuvinte si despre antrenori. Polonia a revenit la un autohton, Czeslaw Michniewicz (care a antrenat doar in tara lui, insa a antrenat cam tot ce putea antrena ca echipe mari, plus nationala de tineret a Poloniei), dupa ce a avut un strain, pe Paolo Sousa, ceva timp (antrenor ce i-a tradat, a plecat cand le era lumea mai draga), in timp ce Mexicul este condusa de Tata Martino. Un antrenor argentinian despre care nu stiu ce sa spun: fie e un antrenor slab, care in afara Argentinei si Barcelonei, a antrenat doar echipe slab cotate (chiar si Paraguay poate intra in aceasta categorie), fie e un antrenor bun, subevaluat, care nu si-a gasit echipa perfecta unde sa-si puna in aplicare ideile. Eu as miza pe prima varianta, insa astept sa ma contrazica. Mi-as dori sa NU am dreptate.

3 thoughts on “Mexic – Polonia 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022

  1. Pingback: Maroc - Croatia 0-0 - Campionatul Mondial Qatar 2022

  2. Pingback: Uruguay - Coreea de Sud 0-0 - Campionatul Mondial Qatar 2022

  3. Pingback: Polonia - Arabia Saudita 2-0 - Campionatul Mondial 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *