post

Maroc – Croatia 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022

Maroc – Croatia 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost al treilea 0-0 de la acest mondial. Deja prea multe. Este epidemie de scoruri albe. Inca 2 si putem declara oficial pandemie.

Maroc – Croatia 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 vine dupa o zi in care am avut 2 egaluri albe consecutive: Danemarca – Tunisia si Mexic – Polonia. Din pacate, lucrurile au mers din rau in mai rau. Daca primul 0-0 a fost foarte viu, foarte disputat, foarte energic, al doilea a fost un meci in care Mexicul a incercat, a fost echipa mai hotarata, mai dornica de victorie, insa Polonia a fost cea care a ratat cea mai mai ocazie, un penalty. In acest al treilea 0-0, niciuna dintre echipe nu a parut ca merita victoria. Nu ca niciuna nu merita sa piarda, ci fix cum am zis: niciuna nu merita victorie. Nu merita toate punctele. Ma rog, as zice ca niciuna nu merita nici macar un punct.

Maroc – Croatia 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost parca aperitivul pentru urmatoarele 3 meciuri. Urmeaza Germania, Spania si Belgia, adica 3 favorite, chiar daca nu primele, la castigarea trofeului. Un aperitiv este exact cum ii zice numele: ceva care sa-ti starneasca pofta, sa nu te saturi, dar nici sa nu-ti placa atat de mult incat sa mai vrei. Un meci care trebuia bifat, atat de catre spectatori, cat si de catre arbitri ori alti oameni implicati in fotbal.

Altfel, Maroc – Croatia 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 este un meci perfect uitabil. Un meci chinuit, care parca se juca in SuperLiga Romaniei. Un meci in ton cu vremea de afara (vremea din Romania): mohorat, usor in ceata, fara chef, fara motivatie parca.

Sa ne intelegem, Marocul este de scuzat. Desi sunt mult mai obisnuiti cu clima, cu locul in care se desfasoara aceasta Cupa Mondiala, ei erau echipa mica. Un egal pentru ei era valoros. Sunt de inteles.

Insa Croatia a venit in Qatar din postura de vicecampioana a lumii. E drept, o echipa imbatranita cu 4 ani, care intre timp si-a pierdut nu doar suflul, ci si cheful de joc, motivatia. Croatia a parut blazata. Mi se parea ca jucatorii au fost OBLIGATI sa intre pe teren.

Atitudinea Croatiei a contrastat flagrant cu cea a Frantei. Campionii mondiali au venit in Qatar cu gandul ca trebuie sa-si respecte statutul. Sunt campionii mondiali, deci trebuie sa joace ca atare, sa se comporte ca o campioana mondiala. Croatia pare ca inca isi plange de mila, inca nu isi poata reveni dupa sansa ratata acum 4 ani.

Cu toate astea, desi Marocul parea mai motivata, croatii rezolvau multe faze din experienta, din pozitionare. Pareau dornici sa faca 0-0: ei cautau sa dejoace planurile celorlalti, parea ca singura lor grija este sa nu ia gol. Daca vor da sau nu gol e un bonus, da’ nu tineau mortis s-o faca.

Sunt curios daca atitudinea lor se va schimba atunci cand vor intalni un adversar evident mai puternic precum Belgia. Ori daca vor juca la fel si impotriva Canadei, o echipa pe care teoretic ar trebui s-o invinga. Ma rog, ar trebui s-o faca daca vor sa se califice mai departe. Dar am dubii ca echipa Croatiei chiar isi doreste ceva la acest turneu.

Maroc – Croatia 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost cel mai slab meci de la acest turneu. Paradoxul este ca aici sunt prezente echipe mult mai slabe, nu doar pe hartie, ci si ca evolutie. Din pacate, insa, meciurile in care exista doar un singur competitor pe teren, gen Ecuador – Qatar, au parut din unele puncte de vedere mai interesante, mai placute.

Dupa cum s-a jucat Maroc – Croatia 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022, eu cred ca niciuna dintre echipe nu merita sa mearga mai departe. Insa mi-e greu sa cred ca nationala Canadei poate emite pretentii. Desi nu ar trebui sa exclud complet aceasta posibilitate.

3 thoughts on “Maroc – Croatia 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022

  1. Pingback: Belgia - Canada 1-0 - Campionatul Mondial Qatar 2022

  2. Pingback: Uruguay - Coreea de Sud 0-0 - Campionatul Mondial Qatar 2022

  3. Pingback: Anglia - SUA 0-0 - Campionatul Mondial Qatar 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *