post

Anglia – SUA 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022

Anglia – SUA 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 este o noua semi-surpriza inregistrata la acest turneu final si al V-lea (CINCELEA) scor de 0-0 din Qatar. Precedentele au fost, in ordine invers cronologica: Uruguay – Coreea de Sud; Maroc – Croatia; Mexic – Polonia si Danemarca – Tunisia. Acum, intrebarea care se pune este in ce masura acest rezultat este o surpriza sau nu.

Pana sa vorbesc despre asta, trebuie sa evoc si o alta ipoteza, in care nu cred, dar pe care din principiu nu vreau s-o exclud: posibilitatea unui mic aranjament. Asadar, pe scurt de tot, dupa acest egal, echipa SUA are nevoie doar de o remiza in meciul cu Iran. Daca ar fi pierdut, poate chiar la scor, la egal s-ar fi calificat iranienii. E drep, acest blat nu este credibil pentru ca el ar presupune ca echipa Angliei ar fi avantajat SUA nu doar in dauna Iranului, ci si in dauna colegilor britanici din Tara Galilor.

Teoria aceasta se sprijina pe ideea ca politicul NU ar avea interesul ca Iranul sa treaca mai departe. Politic, UK este apropiata de SUA si in razboi (rece) cu Iranul.

Nu cred in teoria asta, insa am simtit nevoia s-o enunt. S-o prezint. Si, fara a avea informatii, nu-mi permit nici s-o contrazic. Are un sambure de logica in ea.

A doua explicatie tine de un sindrom, de un blestem: intr-un meci oficial la mondiale, Anglia nu a invins NICIODATA SUA.Statistica aceasta iti spune ceva, este un motiv (ori mai multe) pentru care Anglia nu a invins niciodata.

A treia explicatie este cea tactica. Alex Avram o explica foarte bine pe Tackle.ro. Englezii au fost evident incomodati de pressingul facut de americani. Au fost surprinsi tactic de-a dreptul, ceea ce ma duce cu gandul la ce am tot zis eu nu doar acum, ci si la Euro: Southgate este marele defect al Nationalei Angliei. Coming home? Poate, dar nu cu Southgate.

Mai este o explicatie: echipele care incep ca din tun se sting repede. Putine viitoare campioane mondiale au inceput lansat, ca din tun. Explicatia tine si de conditia fizica, ele obosesc prea repede, dar tine si de moral. Pe romaneste, jucatorii se culca pe o ureche si incep sa-si subestimeze adversarii. Se cred cei mai buni, cei mai puternici. In sens contrar, adversarii ii iau in serios, dau totul impotriva lor. Ceea ce s-a intamplat aseara.

Personal, chiar daca as fi putut admite ca meciul s-ar putea termina la egalitate, nu-mi imaginam un meci fara goluri. Anglia – SUA 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 parea un meci de goluri, Anglia echipa ofensiva, SUA echipa cu o defensiva nu tocmai stralucita. Deci nu egalul in sine este surprinzator, ci faptul ca meciul s-a terminat fara goluri. Desi la cate astfel de scoruri au fost la acest turneu, inca unul nu pare deloc nepotrivit. Pare ceva firesc. Pare un meci tipic pentru acest Campionat Mondial. Nimic nou sub soarele desertului, deci.

Desi Anglia detine un record de scoruri de 0-0 la Campionatul Mondial. Deci la ei nu ar trebui sa ne mire acest scor.

Anglia – SUA 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost, per total, un meci dezamagitor. Anglia a deceptionat, transformandu-se dintr-o mare favorita la titlu intr-o vesnica promisiune. Daca nici pe americani nu i-au batut… SUA, pe de alta parte, a aratat o cu totul alta fata, a parut o cu totul alta echipa, fata de meciul cu Wales. O transformare radicala pentru care merita felicitat antrenorul lor.

Anglia - SUA 0-0 - Campionatul Mondial Qatar 2022

Daca, insa, Iran va invinge SUA, ceea ce e foarte posibil, meciul Anglia – SUA 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 va deveni inutil si uitabil. Fara sa fiu fan al tarii in sine, Iranul mi se pare a avea o echipa mai buna, mai solida. 

One thought on “Anglia – SUA 0-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022

  1. Pingback: Franta - Danemarca 2-1 - Campionatul Mondial Qatar 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *