post

Olanda – Ecuador 1-1 – Campionatul Mondial Qatar 2022

Olanda – Ecuador 1-1 – Campionatul Mondial Qatar 2022 este o semi-surpriza, una care nu afecteaza cu nimic sansele Olandei de a se califica mai departe. De fapt, este o surpriza pentru cine NU a vazut primele meciuri ale celor 2 echipe: Ecuador a batut clar, fara nicio urma de dubiu, pe Qatar, in timp ce Olanda s-a chinuit destul de mult cu poetica echipa a Senegalului. Pentru ceilalti, rezultatul este unul destul de firesc.

Olanda este echipa care, pe hartie, e mai valoroasa. O echipa cu un antrenor mult mai experimentat. Insa pe teren, experienta nu este neaparat de partea ei. Are jucatori tineri, dornici de afirmare, ori jucatori care nu sunt chiar in prim-planul fotbalului. Are istoria de partea sa, nu ar fi UN SOC, o surpriza colosala, daca Olanda ar castiga campionatul mondial, este o tara dezvoltata, cu un fotbal care produce constant fotbalisti, insa obiectiv vorbind, echipa lor nationala nu este de top.

Si la fel de obiectiv, Ecuador s-a dovedit egala lor. Si ar fi fost egala lor si Senegalul daca nu ar fi fost atat de naivi. Atat de poetici. Atat de haotici. Un haos simpatic, pueril, placut pentru spectatorii neutri. Insa un haos pueril practica de jucatori care, teoretic, trebuiau sa isi arate experienta, sa isi arate anii petrecuti in fotbalul mare. Caci Senegalul are destui jucatori din fotbalul mare, la echipe importante.

Ecuadorul ar putea regreta faptul ca a respectat gazda. Ca nu s-a dus peste Qatar sa-i dea inca 5. Ar fi fost posibil. E drept, si-ar fi atras antipatia publicului, atat in tribune, cat si in afara lor. Poate si-ar fi atras antipatia FIFA, ar fi fost ciupita de arbitri. Insa acum, strict pe baza rezultatelor, Ecuadorul trebuie sa scoata egal pentru a se clasa pe locul 2. Daca ar fi facut scor cu Qatarul ar fi putut spera la locul 1. Ceea ce, din pacate pentru ei, nu este cazul.

La acest Olanda – Ecuador 1-1 – Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost ceva interesant: Olanda parea echipa sud-americana si Ecuadorul echipa europeana. Dintotdeauna duelurile Europa – America de Sud au fost interesante, insa aproape de fiecare data sud-americanii veneau cu exuberanta, cu tehnica, poate cu viteza, in timp ce europenii veneau cu organizarea. Sud-americanii erau poetici, in timp ce europenii erau matematici. Ingineri de-a dreptul.

Dupa desfasurarea meciului Olanda – Ecuador 1-1 – Campionatul Mondial Qatar 2022, niciuna dintre echipe nu pare a emite pretentii la titlul mondial. Ecuadorul nu a fost nicicand inclusa in aceasta categorie, insa Olanda a tot fost printre favorite. Acum vine dupa o mica absenta, isi schimba liniile, insa trecutul o forteaza sa fie in top. Oricat de relevant ar fi trecutul.

Cu toate acestea, ambele echipe par nuci tari, greu de invins. Nimanui nu-i va fi usor sa le invinga. Se vor chinui. Este posibil sa fie eliminate in prelungiri sau la penaltiuri. La care penaltiuri cine stie ce schimbare – minune va mai scoate mos Van Gaal din joben …

Evident, putem lua in calcul si varianta in care Olanda – Ecuador 1-1 – Campionatul Mondial Qatar 2022 s-a terminat 1-1 pentru ca pe olandezi nu i-a deranjat prea mult scorul. Sigur vor invinge Qatarul, iar chiar si in situatia contrara, doar o infrangere ii poate pune in pericol calificarea (un scenariu SF ar fi cel in care Ecuadorul si Senegalul fac egal, iar Olanda pierde la scor cu Qatarul; primul criteriu de departajare in caz de egalitate este golaverajul). Nu cred, sansele sunt sub 5%.

Olanda - Ecuador 1-1 - Campionatul Mondial Qatar 2022 25 11 2022

Drept urmare, daca Olanda va ajunge departe, acest Olanda – Ecuador 1-1 – Campionatul Mondial Qatar 2022 va fi uitat. A fost o incalzire. Un antrenament. Oricum echipele nu prea s-au antrenat impreuna prea mult timp. Si, nu-i asa, ADEVARATUL turneu final incepe din optimi. Pentru cine ajunge pana acolo, evident.

ps: La meciul Olanda – Ecuador 1-1 – Campionatul Mondial Qatar 2022 am observat ceva interesant: echipa sud-americana este imbracata de un sponsor tehnic atipic. Nu stiu daca ati auzit de Marathon, insa cu aceasta ocazie am aflat ca este o firma originara din … Ecuador. Deci se imbraca cu o firma autohtona. E drept, este o firma care a patruns pe multe piete, inteleg ca sunt si in Romania, insa ideea ramane. Ok, nu avem vreun brand romanesc, care sa ne imbrace, dar Joma, de pilda, cu care noi ne laudam atata, de ce nu imbraca nationala tarii lor? Sunt poate mai dubios si mai nationalist, insa eu in locul firmei Joma m-as fi strofocat sa imbrac nationala tarii mele. Cu ea m-as fi laudat intai si intai. Nu cu Romania, Bulgaria si Ucraina. Vorbesc serios.

Olanda - Ecuador 1-1 - Campionatul Mondial Qatar 2022 Ecuador Marathon echipament

ps2: Scriind acest articol despre Olanda – Ecuador 1-1 – Campionatul Mondial Qatar 2022 si cautand cu atentie sponsorii tehnici ai fiecarei echipe, am observat ca si Iranul se imbraca cu o firma autohtona: Merooj – rebranduita acum in Majid. Interesant. Gasiti aici echipamentele TUTUROR participantelor la acest campionat mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *