post

Qatar – Senegal 1-3 – Campionatul Mondial Qatar 2022

Qatar – Senegal 1-3 – Campionatul Mondial Qatar 2022 este meciul care a mai spalat din rusinea patita de Qatar in primul meci. Culmea, diferenta de scor, de 2 goluri, este aceeasi, insa acum echipa gazda a fost IN MECI. A existat pe teren. Chiar a sperat cateva minute.

Dupa un prim meci in care Qatar nu a existat pe teren, in care parea ca Ecuador nu vrea sa mai dea goluri din prea mult respect pentru gazde, Qatar a intrat pe teren dornica sa stearga aceasta impresie. Senegal este o echipa haotica, deloc disciplinata tactic, deci o echipa care nu stie sa tina de minge, sa se apere, sa controleze.

Evident, Senegal a fost o echipa mai buna, atat fizic, cat si tehnic. Si la conditie fizica a stat mai bine. Insa jucatorii gazdelor aveau ceva de demonstrat. Si, poate cel mai important, au intrat pe teren cu gandul ca nu mai au nimic de pierdut. Pareau impacati cu valoarea lor, cu faptul ca sunt (inca?) prea mici pentru un astfel de turneu. Insa aveau dorinta de a arata ceva, de a demonstra ca nu sunt chiar in plus. Senegal avea o miza, ei au jucat cu gandul la calificare, una pentru care depind doar de ei. Au meci direct cu principalul lor adversar, deci nu se pot plange de ghinion ori de cine stie ce jocuri de culise.

Si, poate, cu dorinta de a arata INDIVIDUAL ca sunt fotbalisti, ca poate cativa dintre ei ar merita sa joace in Europa. In aceasta privinta nu ma pot pronunta, chiar nu stiu ce jucator s-ar potrivi in Europa si unde. Si, ma rog, CE echipe europene ar putea sa le ofere SALARII mai bune decat la ei in tara. Dificil de spus.

Senegal mi se pare in continuare sub Ecuador ca valoare, ca organizare, ca scheme. Singura sansa pentru Senegal pare a fi un joc fizic, sa-i alerge mult pe sud-americani. Si, eventual, Olanda sa faca scor cu Ecuador, ceea ce, in momentul scrierii acestui articol, e greu de crezut, caci scorul este 1-1.

Poate ar trebui sa scriu un articol distinct despre gazde, despre turneul organizat de Qatar. Aici ma voi margini sa spun ca organizarea este foarte buna, este un succes, iar turneul in sine va dezvolta foarte mult fotbalul in zona. Asa cum au reusit sa construiasca aproape totul in cativa ani, mai putin de 4, la fel este posibil ca ei sa arda etapele si in ceea ce priveste construirea unei echipe de fotbal. Nu m-as mira ca peste cativa ani, poate chiar la mondialul urmator, Qatar sa se califice PE TEREN si sa faca si ceva surprize. Chiar nu as fi deloc surprins.

In final, o chestie care intereseaza mai mult pariorii, dar care mi se pare interesanta si ca fapt divers: acest Qatar – Senegal 1-3 – Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost primul meci dupa alte 5 in care NU a fost 0-0 la pauza. Am avut 5 meciuri consecutive in care acest scor s-a inregistrat la pauza. Interesanta si, cum ar zice unii, bun de pariat (PsF X este unul dintre pariurile interesante). Cele 4 meciuri cu acest scor la pauza au fost, in ordine: Elvetia – Camerun; Uruguay – Coreea de Sud; Portugalia – Ghana; Brazilia – Serbia; Tara Galilor – Iran.

Qatar - Senegal 1-3 - Campionatul Mondial Qatar 2022

Qatar – Senegal 1-3 – Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost un meci decent, cu un deznodamant scontat, asteptat, dupa primele meciuri. Inainte de turneul final, insa, putini se asteptau ca aceasta echipa a Qatarului sa fie atat de slaba, atat de … in afara jocului. Putini se asteptau inseamnand, de fapt, ca multi sperau ca echipa sa fie mai buna. Se asteptau, poate, ca gazdele sa fi progresat si fotbalistic pe cat de rapid si de bine au facut-o din punctul de vedere al organizarii si al infrastructurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *