post

Brazilia – Serbia 2-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022

Brazilia – Serbia 2-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost INCALZIREA perfecta pentru favorita turneului. Despre ea voi vorbi in continuare, caci ea a acaparat prim-planul.

Intai si intai, Brazilia – Serbia 2-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost ULTIMUL meci din prima etapa a grupelor. Dupa cum bine stiti, memoria unui om este astfel setata incat isi aduce cel mai bine aminte prima si ultima amintire, prima si ultima impresie.

Brazilia este oricum o echipa care atrage, o echipa vesnic favorita la castigarea campionatului mondial, deci faptul ca era ULTIMUL meci al etapei era doar un condiment. Un detaliu. Unul care conteaza din punctul de vedere al marketingului.

Brazilia era, deci, ULTIMA favorita la titlu care nu jucase. Toti ochii erau atintiti asupra ei, dupa ce Argentina si Germania clacasera, iar Franta, Anglia si Spania jucasera cam singure. Adversarul Braziliei era, cel putin pe hartie, peste adversarii TUTUROR contracandidatelor. Poate doar Japonia sa fie mai buna, desi o echipa europeana este teoretic mai incomoda, mai bine asezata in teren.

Meciul nu a avut istoric, singurele 2 lucruri demne de mentionat fiind egalul de la pauza (pentru pariori: in toate meciurile zilei a fost 0-0 la pauza!) si scorul de doar 2-0.

Serbia a venit cu o echipa setata sa sa se apere, o echipa masiva, lenta, care nici nu ataca si nici nu putea fructifica vreo contra. Singura sansa a sarbilor era sa obtina o faza fixa, de preferat un corner, unde erau superiori la inaltime. N-a fost sa fie, insa au reusit sa reziste 45 de minute.

Dupa pauza, Brazilia a intrat mai decisa, parca cu o viteza in plus, iar sarbii au obosit, atat fizic, cat mai ales psihic. Brazilia a jucat ce stie, a ratat cu nonsalanta alte cateva ocazii, iar sarbii au parut fericiti ca au luat doar 2-0. Antrenorul sarb era resemnat pe banca. Resemnat, fara reactie, exact cum era si echipa lui.

Personal, vazusem Serbia ca fiind surpriza acestui mondial. M-am tot laudat cu asta, atat public, cat si privat. Pe Vlahovic il vedeam printre favoritii la titlul de golgheter al turneului. Ce am vazut la Brazilia – Serbia 2-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022? Pai o echipa care nu vrea sa atace nici pozitional, nici pe contra-atac, un selectioner resemnat si un Vlahovic doar rezerva. Dezamagire pe linie, altfel spus.

Nu spun ca Serbia nu are nicio sansa. Elvetia sau Camerun nu sunt echipe de speriat. Inca pot sa-si revina, pot sa se trezeasca, sa se metamorfozeze. Poate chiar au avut trac, au fost speriati de adversari. Insa STRICT pe baza a ce am vazut, Serbia este O MARE DEZAMAGIRE.

Nu reiau discutia despre selectioner, si aici simt si cred ca un selectioner strain ar fi scos mai multe din acest lot de jucatori. Evident, iti trebuie si ceva noroc, Serbia ar fi facut o figura mult mai frumoasa intr-o alta grupa. Brazilia a fost o echipa nu doar prea buna pentru ei, ci si fix tipul de echipa care nu-i convine: rapida, cu jucatori in viteza, care scot in evidenta defectele jucatorilor sarbi. Ma rog, ale celor prezenti pe teren.

Personal, sunt mai incantat de jocul Braziliei decat de jocul Angliei. Brazilia a avut adversar, a jucat fix cat trebuia, a facut spectacol, a dovedit ca are si lot (observati doar ce jucatori au intrat) si a parut ca nu da nicio sansa adversarului. Efectiv a ascuns mingea!

Brazilia nu ar fi luat 2 goluri de la Iran si nu ar fi pierdut cu Arabia Saudita. Ma rog, in alte contexte, cu alte echipe, ar fi putut s-o dea in bara, ca-n 2014. Dar in momentul actual este exclus.

Nu pot sa inchei articolul despre Brazilia – Serbia 2-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 fara sa spun 2 cuvinte despre Richarlison, noua vedeta a Braziliei. Este, dupa mine, exact tipul de jucator care se poate afirma la acest turneu, care este DORNIC de afirmare.

Sa explic, daca nu ati inteles. El tocmai s-a transferat, asta vara, de la Everton la Tottenham. Joaca, deci, in cel mai puternic campionat din lume, insa nicidecum la prima echipa. Nici macar in top 4 nu e. Ma rog, momentan e pe 4, in fata lui United, a lui Chelsea ori a lui Liverpool. Dar ca idee, NU este considerata a fi in primele 4 echipe din Anglia. Este tot timpul acolo, in Big 6, care se transforma in Big 8, dar sansele sa ia vreun trofeu, fie Premier League, fie UCL, sunt minime.

Drept urmare, el se va strofoca sa faca URMATORUL pas, sa se transfere mai departe. Lucru pe care NU il putem spune despre un jucator care DEJA evolueaza la Real, la Barcelona ori la Manchester City. Este, ca sa zic asa, in antecamera marii performante.

Este, insa, acolo, in cel mai bun campionat, este la cel mai inalt nivel, dar in acelasi timp POATE PROGRESA. Va juca cu o ambitie MULT mai mare decat Rodrygo sau Vinicius. Care nici ei nu au evoluat deloc rau, sa ne intelegem.

Amintiti-va de Jaime Rodriguez, care dupa ce a devenit golgheterul mondialului a prins transferul vietii la Real.

Oricum, Richarlison se poate considera fericit pentru simplul fapt ca a prins lotul INAINTEA LUI FIRMINO si ca a fost titular INAINTEA lui Jesus. Al doilea lucru se poate schimba daca evolutiile nu sunt bune.

Brazilia - Serbia 2-0 - Campionatul Mondial Qatar 2022 24 11 2022

Cam atat despre Brazilia – Serbia 2-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022, un meci unde am vazut cel mai frumos gol de pana acum al mondialului. Nu pot sa explic de ce, insa eu prefer oricand o foarfeca in dauna unui sut de la distanta. Simplul fapt ca incerci un asemenea procedeu te creste ca fotbalist. In ochii mei cel putin.

 

One thought on “Brazilia – Serbia 2-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022

  1. Pingback: Qatar - Senegal 1-3 - Campionatul Mondial Qatar 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *