post

Tara Galilor – Iran 0-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022

Tara Galilor – Iran 0-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost o surpriza pentru multi, NU SI PE MINE. Dupa cum stiti, la inceputul acestei competitii am prognozat calificarea Iranului de pe locul 2. Am considerat-o si inca o consider superioara atat Tarii Galilor, cat si SUA.

M-am bazat (si inca ma bazez) pe superioritatea TACTICA a iranienilor, Carlos Queiroz fiind printre cei mai experimentati si mai valorosi tehnicieni de la acest turneu final.

Tara Galilor – Iran 0-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost posibil INTAI SI INTAI datorita lui. Numai un antrenor valoros reuseste sa-si repuna pe picioare echipa dupa ce aceasta a fost invinsa cu 2-6! A stiut exact cati jucatori sa schimbe, a stiut exact cum sa-i motiveze si, mai ales, a stiut sa nu intre in panica: echipa sa ataca, avea ocazii, era clar mai buna, dar mingea refuza sa intre in poarta. A avut rabdare, a beneficiat si de un om in plus si a castigat.

Un lucru interesant: multa lume a acuzat Iranul si Qatarul dupa primele meciuri ca sunt echipe care nu au ce cauta la campionatul mondial. Ca s-au calificat doar prin prisma geografiei. Atatea echipe bune stau acasa, in timp ce la acest turneu final se chinuie echipe precum Qatar, Iran, Australia sau Costa Rica. De Tara Galilor nu spune nimeni nimic, este echipa europeana, il are pe Bale. Prezenta ei pare justificata. Desi, dupa cum s-a vazut pe teren, Iranul a fost MULT peste. Tehnic, tactic, ca atitudine. Conditia fizica a fost iarasi superioara (in minutul 60 Tara Galilor era EPUIZATA!.

Despre echipa Tarii Galilor pot fi spuse putine lucruri. Daca la meciul cu SUA a avut marele merit al revenirii, a dovedit atitudine, in meciul acesta nu a aratat nimic. O fi fost si obosita, caci au un stil fizic, epuizant, dar asta nu este neaparat o scuza. Nicidecum.

Bale nu a dovedit nimic, iar alti jucatori au parut niste anonimi in fata bravilor (fara nicio urma de ironie) iranieni. Tactic, echipa a parut haotica, desi schimbasera doar un singur jucator fata de meciul precedent.

Tara Galilor – Iran 0-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022 mi-a mai aratat ceva: un singur meci, cel de debut, nu este intotdeauna cel mai relevant. O echipa isi poate reveni, se poate transforma radical in bine, in timp ce alta, pe fondul oboselii, poate juca foarte rau. Mult mai rau decat in primul meci.

In acest caz ma intreb daca nu cumva Tara Galilor i-a considerat pe iranieni victime sigure. Luand ca reper primul meci, pareau o echipa dezmembrata, distrusa, cu moralul facut tandari. Insa, de fapt, marele ghinion iranian a fost ca intalnisera cel mai bun adversar in meciul de debut.

Nu pot sa inchei fara sa pomenesc despre un posibil blat, aranjament in ultima etapa. Nu spun ca asa va fi, ci spun ca asta ar putea fi SINGURA sansa a Tarii Galilor sa se califice: Anglia sa se dea la o parte, iar SUA sa faca egal cu Iranul. PE TEREN, Tara Galilor nu are nicio sansa in fata Angliei, indiferent cate rezerve va alinia Anglia.

In afara de apropierea evidenta, culturala, ca sunt si ei britanici, nu vad vreun alt motiv rational pentru care ar face asta. Bagi rezerve, adica jucatori de lot, insa de ce nu i-ai lasa sa se afirme? De ce nu i-ai lasa sa dovedeasca faptul ca merita sa joace? De ce le-ai spune s-o lase mai moale?

Drept urmare, NU CRED in asta. Refuz sa cred ca o echipa MARE, cu sanse la castigarea mondialului, va face asa ceva. Drept urmare, a doua calificata se va decide, PE TEREN, intre Iran si SUA. Cu amendamentul ca Iranul, daca nu face SUA diseara vreo minune, ceea ce iarasi nu cred, se va califica si la scor egal.

Tara Galilor - Iran 0-2 - Campionatul Mondial Qatar 2022

Tara Galilor – Iran 0-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost un meci frumos, cu mult suspans, unde am avut si o intrerupere de cateva minute a transmisiei. Un meci cu de toate, chiar daca Wales a parut coplesita de miza partidei.

One thought on “Tara Galilor – Iran 0-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022

  1. Pingback: Qatar - Senegal 1-3 - Campionatul Mondial Qatar 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *