post

Anglia – Iran 6-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022

Anglia – Iran 6-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022 – un meci care m-a dus cu gandul la multe lucruri. Multe-multe lucruri. Unele pozitive, altele negative, altele neutre. Intr-o ordine aleatorie …

Anglia - Iran 6-2 - Campionatul Mondial Qatar 2022 Khalifa International Stadium

Anglia – Iran 6-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022 – oare ar fi fost posibil la final de sezon?

Spuneam din start ca unul dintre lucrurile specifice ale acestui mondial este perioada de desfasurare. Printre multele dezavantaje, avem si un avantaj: jucatorii sunt mai odihniti. Si, in plus, sunt (aproape?) in varf de forma.

Nu cred, fara sa o pot dovedi, ca Anglia ar fi facut un astfel de meci in iunie sau iulie.

Anglia – Iran 6-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022 – Anglia a renuntat la sistemul cu 3 fundasi centrali!

Nu sunt un analist tactic, nu ma dau Ilie Dumitrescu, insa pot doar observa. Echipa pare a se descurca mai bine, mai natural, in sistemul de joc cu 4 fundasi. Cu 3 jucatori eminamente ofensivi in spatele unicului varf. Practic, 4 jucatori de atac, ajutati de ambii fundasi laterali.

Asa ca as putea intreba, exact cum am facut-o la punctul precedent, daca Anglia ar fi putut marca 6 goluri in sistemul cu 3 fundasi centrali? La fel cum ma intreb daca nu cumva Southgate pregateste acel sistem pentru meciurile impotriva unor adversari mai puternici.

Senzatia mea, si nu doar a mea, este ca acel sistem este potrivit pentru echipele mai mici, cele care joaca impotriva unor adversari net mai puternici. Ramane, deci, de vazut.

Anglia – Iran 6-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022 – Anglia a parut o adunatura de pustani care se bucura ca li s-a dat mingea!

Fotbalul-sampanie etalat de Anglia pe mine nu m-a convins. Nu doar ca replica Iranului a fost slaba, apatica, dar Anglia, chiar si impotriva unei astfel de echipe, a reusit „performanta” de a lua 2 goluri. O aparare mult prea slaba pentru o echipa cu pretentii.

Southgate nu pare un tactician, ci un profesor care se bucura de bucuria pustilor sai. Oare exhuberanta si talentul vor fi de ajuns impotriva unor adversari mai puternici?

In plus, comparativ cu Ecuadorul, Anglia a parut echipa care forteaza inutil. Qatarul are o echipa mult mai slaba, Ecuador putea sa mai dea alte cateva goluri, insa a preferat sa-si conserve energia. Sa nu se oboseasca inutil. Ceea ce spune ceva si despre MATURITATEA unora si TINERETII celorlalti.

Anglia – Iran 6-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022 – 14 minute de prelungiri in prima repriza si peste 10 in a doua!

Prima data am inteles, fusese o accidentare a portarului iranian, insa prelungirile reprizei a doua sunt de neinteles. Meciul era decis, asa ca SPIRITUL regulamentului si al jocului spuneau ca meciul putea avea 5-6 minute de prelungiri si atat. De ce atatea minute? Inca nu am inteles.

Anglia - Iran 6-2 - Campionatul Mondial Qatar 2022 Carlos Queiroz

Anglia – Iran 6-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022 – Iran m-a dezamagit profund!

Eu vazusem Iranul drept a doua echipa calificata din aceasta grupa. Mizasem pe antrenorul lor, Carlos Queiroz, un antrenor excelent, foarte experimentat, aflat la al doilea mandat in fruntea Iranului. Intre cele 2 mandate din fruntea Iranului, acesta a mai antrenat Columbia si Egiptul. A fost reinstalat in fruntea Iranului in luna septembrie a acestui an. Poate o fi vorba de ciorbele reincalzite despre care va vorbeam acum ceva timp?

Anglia – Iran 6-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022 – un meci MEMORABIL?

De fapt, cred ca vom ramane cu frumusetea acestui meci. Daca Anglia iarasi nu va reusi sa castige trofeul, ceea ce cred ca se va intampla, multi microbisti isi vor reaminti acest meci si se vor gandi la o noua echipa frumoasa ce nu a fost capabila sa castige. De fapt, cam asta este echipa Angliei: o echipa PREA FRUMOASA pentru a castiga ceva! Too good to be light, cum zice o reclama celebra.

Anglia – Iran 6-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022 – concluzii!

Nu mai am prea multe de spus despre acest meci. Mie nu mi se pare concludent pentru a ne edifica in privinta fortei Angliei. Insa ramane un meci memorabil in istoria campionatelor mondiale, meci pe care ni-l vom aminti mult timp de acum inainte. Cam cum ne amintim de celebra dubla Real Madrid – Mancheste United. Acolo invingatorii, Real Madrid, aveau o aparare la fel de … poetica precum a Angliei.

Anglia – Iran 6-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022 – voi ce aveti de spus despre el? Astept parerile voastre in sectiunea de comentarii. 🙂

8 thoughts on “Anglia – Iran 6-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022

  1. Pingback: Olanda - Senegal 2-0 - Campionatul Mondial Qatar 2022

  2. Pingback: SUA - Tara Galilor 1-1 - Campionatul Mondial Qatar 2022

  3. Pingback: Danemarca - Tunisia 0-0 - Campionatul Mondial Qatar 2022

  4. Pingback: Spania - Costa Rica 7-0 - Campionatul Mondial Qatar 2022

  5. Pingback: Portugalia - Ghana 3-2 - Campionatul Mondial Qatar 2022

  6. Pingback: Anglia - SUA 0-0 - Campionatul Mondial Qatar 2022

  7. Pingback: Japonia - Costa Rica 0-1 - Campionatul Mondial Qatar 2022

  8. Pingback: Anglia - Senegal 3-0 - Optimi de finala Campionatul Mondial Qatar 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *