post

Pronosticuri grupe Cupa Mondiala 2022

Imi asum acest articol, Pronosticuri grupe Cupa Mondiala 2022, chiar daca sunt multe necunoscute. Prea multe. Am scris deja despre MARILE noutati pe care le aduce acest turneu final. Voi mai adauga la final cateva pronosticuri extra. Restul pronosticurilor le voi spune treptat, dupa faza grupelor. Si, pe pagina de Facebook a acestui blog, voi scrie INAINTE de meci pronosticurile aferente, iar DUPA meciuri voi scrie o scurta analiza.

Mai departe, Pronosticuri grupe Cupa Mondiala 2022, grupa cu grupa:

Campionatul Mondial din Qatar 2022 GRUPE

Pronosticuri grupe Cupa Mondiala 2022 – Grupa A

Aici locul 1 este clar adjudecat de Olanda. Are si un antrenor experimentat pe banca (pe batranul Van Gaal, desi nu sunt deloc fanul ciorbelor reincalzite in ceea ce priveste tehnicienii), insa in ceea ce priveste locul 2 am ceva dubii. As zice Senegal, dar nu as exclude complet Ecuadorul. Pentru ca trebuie sa dau un pronostic exact, voi zice Senegal, dar spun cu inima indoita. Exclud Qatarul pentru ca exista VAR, dar cine stie cum se defecteaza sistemul video. O pana de curent si gata…

Pronosticuri grupe Cupa Mondiala 2022 – Grupa B

Aici Anglia este marea favorita, insa in privinta locului 2 as merge pe Iran. SUA a progresat mult, Tara Galilor nu e ciuca batailor, este totusi o echipa care si-a castigat dreptul de participare din Europa, deci e greu. Si, bonus, cand joaca britanicii intre ei meciurile sunt mai echilibrate decat o arata „calculul hartiei”. Pronosticul meu este, insa, cel spus deja: Anglia si Iran primele, urmate de SUA si Wales.

Pronosticuri grupe Cupa Mondiala 2022 – Grupa C

Polonia nu joaca nimic la turneele finale, iar Mexicul a pus intotdeauna probleme. Aici am dubii chiar si in privinta locului 1, caci Mexicul poate chiar forta locul 1. Deci Argentina, Mexic, Polonia si Arabia Saudita. Care Arabie Saudita mi se pare a fi (din nou?) cea mai slaba echipa de la acest turneu final. Din fericire pentru ei, au avantajul faptului ca-s obisnuiti cu clima. Sa vedem cat ii va ajuta acest lucru.

Pronosticuri grupe Cupa Mondiala 2022 – Grupa D

Singura sansa sa nu se califice Franta este celebrul blestem al campioanei mondiale. Singura data cand a mai fost in aceasta situatie, in 2002, adica acum fix 20 de ani, Franta nu a trecut de grupe (la mondialul asiatic din Coreea si Japonia). Pe hartie, grupa de atunci era mult mai grea (cu Senegal, Uruguay si aceeasi Danemarca). Acum sunt Australia si Tunisia, dar eliminarea campioanei mondiale este o surpriza, nu este ceva logic, ceva firesc.

Plec, insa, de la premisa ca NU va fi o surpriza in aceasta grupa, asa ca merg pe mana echipelor europene. Deci Franta si Danemarca mai departe. Spun asta si pentru ca NOROCUL Frantei este sa inceapa cu Australia, adica impotriva celui mai slab adversar. Daca incepea cu un adversar bun (si pierdea), se demoralizau jucatorii. Asa, abia-si calibreaza armele, ca sa folosesc o expresie razboinica.

Pronosticuri grupe Cupa Mondiala 2022 – Grupa E

Aici Spania si Germania sunt favorite si sunt convins ca-si vor confirma statutul. Problema pe care mi-o pun este in ce ordine vor termina ele. Este de mentionat faptul ca meciul dintre ele este meciul 2, nu meciul 3. Asa ca doar una dintre echipe isi va permite luxul sa trimita rezervele in meciul 3. Ma rog, daca putem vorbi de rezerve in cazul celor 2 echipe.

Personal, nu vad Germania cu ochi buni, pare o echipa in reconstructie, deci cred ca va termina a doua. Nu este sub Japonia sau Costa Rica, dar din optimi incolo va avea probleme cu cei puternici.

Dintre celelalte 2, cred ca Japonia va fi a treia, daca asta chiar ar conta pentru cineva. Hint: Japonia are avantajul de a intalni Spania in ultimul meci din grupa. O Spanie calificata i-ar putea permite Japoniei macar un egal. Unul care ar putea fi indeajuns pentru a termina peste Costa Rica.

Pronosticuri grupe Cupa Mondiala 2022 – Grupa F

Aceasta grupa este mai echilibrata decat pare. Belgia este mare favorita, trece sigur mai departe. As zice chiar SIGUR de pe primul loc, dar este PRIMA grupa unde sansele celorlalte 3 sunt sensibil egale. Nu sunt chiar 33% pentru fiecare, as estima un 40% Croatia, 31% Maroc si 29% Canada. Nu ar fi DELOC o mare surpriza sa treaca mai departe Canada de pe 2. Cam asta este ordinea pe care o vad eu, chiar daca, repet, ordinea de la locurile 2-4 poate fi oricare.

Ma uit la program si vad un alt lucru interesant: Croatia joaca meciul 3 cu Belgia. Care Belgie ar putea fi deja calificata.

Pronosticuri grupe Cupa Mondiala 2022 – Grupa G

Aici avem o alta grupa unde se poate califica ORICARE dintre echipe, cu amendamentul ca Brazilia pare batuta in cuie pe primul loc. Pentru locul 2 eu am o preferata: Serbia. Dupa mine, va fi surpriza acestui turneu. Vor reusi sa faca un turneu final aproximativ la fel de bun cu al vecinilor croati, fie cel de acum 4 ani, fie cel al Croatiei din 98. Pe o simulare facuta de mine, Serbia ajunsese pana-n semifinale. Poate un loc 3, ca sa zic asa. Dupa mine, marela avantaj al Serbiei este atacul, unde stralucesc 2 GOLGHETERI: Vlahovic si Mitrovic. Golgheteri in Italia si Anglia, nu in campionatul lor natal!

Despre Elvetia am o parere proasta: nu imi pare nici echipa si nici NATIONALA in adevaratul sens al cuvantului. O selectionata ex-yougoslava, cu multi albanezi, kosovari sau nu, si alte cateva implanturi, inclusiv din Africa, nu imi inspira incredere. NU INCA. Franta a castigat de 2 ori campionatul mondial cu o selectionata „africana”, insa vorbim de cetateni francezi la a doua ori chiar a treia generatie. Momentan ex-yougoslavii nu sunt decat la prima generatie. Peste 15 ani, daca va continua asa, Elvetia ar putea emite pretentii. Ar putea, insa au multe defecte, inclusiv faptul ca in Elvetia suporterii nu sunt foarte patimasi (chestie care incetineste mult dezvoltarea fotbalului).

Nu exclud din start Camerunul, este o nationala africana care oricand poate face surprize. Iar impotriva Serbiei si Elvetiei, echipe nu foarte constante, chiar poti face surprize.

Momentan, ordinea pe care o vad eu este Brazilia, Serbia, Camerun, Elvetia.

Pronosticuri grupe Cupa Mondiala 2022 – Grupa H

Uruguay vine cu niste batrani foarte interesanti, in frunte cu gurile de foc Cavani si Suarez. Plus portarul Muslera, ajuns la 36 de ani. Este ultimul lor bal, asa ca merg pe mana lor. Cum este ultimul bal si pentru Ronaldo.

Aici pronosticul meu e mai dubios: Uruguay, Portugalia, Coreea de Sud, Ghana. Portugalia risca sa rateze si locul 2, mi se pare inconstanta. Iar Coreea si Ghana sunt 2 echipe fizice, ii vor alerga mult. Evident, si pe batranii uruguayeni ii vor alerga, deci nici pe ei nu-i vad chiar bine. Cred, totusi, ca se vor descurca.

Campionatul Mondial din Qatar 2022 stadion

Acum mai dau 3 pronosticuri. Pe restul intr-un articol viitor:

  1. Golgheterul turneului: Vlahovic!
  2. Va castiga o echipa sud-americana, adica Argentina SAU Brazilia. In ordine inversa.
  3. Semifinalele vor fi Brazilia – Argentina si Franta – Serbia (v-am zis ca asa au iesit pe simulare). Finala mare Brazilia – Franta, iar cea mica Argentina – Serbia. Serbia si Brazilia vor castiga. Brazilia isi ia revansa dupa 24 de ani, iar Serbia va avea moralul mai bun decat Argentina. Intotdeauna finala mica e castigata de echipa MAI PUTIN demoralizata.

Campionatul Mondial din Qatar 2022 poza

Acum este randul vostru sa spuneti ce aveti de spus despre ale mele Pronosticuri grupe Cupa Mondiala 2022. Vorbiti acum, pana nu incepe campionatul.

7 thoughts on “Pronosticuri grupe Cupa Mondiala 2022

  1. Pingback: De ce nu voi boicota Campionatul Mondial de fotbal Qatar 2022?

  2. Pingback: Garda (Jack Taylor #1) - Ken Bruen - CitestE-MI-L

  3. Pingback: Anglia - Iran 6-2 - Campionatul Mondial Qatar 2022

  4. Pingback: SUA - Tara Galilor 1-1 - Campionatul Mondial Qatar 2022

  5. Pingback: Argentina - Arabia Saudita 1-2 - Campionatul Mondial Qatar 2022

  6. Pingback: Franta - Australia 4-1 - Campionatul Mondial Qatar 2022

  7. Pingback: Tara Galilor - Iran 0-2 - Campionatul Mondial Qatar 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *