post

Campionatul Mondial din Qatar 2022 – 5 noutati

Campionatul Mondial din Qatar 2022 urmeaza sa inceapa in mai putin de 2 saptamani. Pana sa fac pronosticurile legate de fiecare grupa in parte si de castigatoare, vreau sa arat in acest articole cele 5 noutati absolute, unele dintre ele ar putea ramane ori chiar vor ramane si dupa aceasta competitie, cu care aceasta cupa mondiala va veni.

Campionatul Mondial din Qatar 2022 GRUPE

Campionatul Mondial din Qatar 2022 – PRIMUL mondial desfasurat IN MIJLOCUL SEZONULUI

Nu intru in detalii, voi spune doar 5 efecte ale acestui lucru

  • Jucatorii vor fi mai putin obositi.
  • Unii jucatori, in special CEI MARI, nu vor fi in varf de forma. Se spune ca varful de forma este atins in martie-aprilie-mai.
  • Fiind plin sezon, loturile sunt deja facute. Drept urmare, NU vor urma transferuri spectaculoase dupa mondial. Poate doar sud-americani care vor merge in Europa.
  • Turismul este cu totul altul in iunie-iulie. Mult mai putini suporteri vor putea sa-si insoteasca echipele favorite in aceasta perioada a anului.
  • Loturile sunt anuntate cu intarziere (INCA nu au fost anuntate toate), iar echipele se vor reuni foarte tarziu. Inca pot aparea accidentari de ultim moment.
  • Campionatul Mondial din Qatar 2022 poza

Campionatul Mondial din Qatar 2022 – PRIMUL mondial cu 5+1 schimbari!

Fotbalul deja s-a obisnuit cu regula celor 5 schimbari, pe care nu esti OBLIGAT sa le faci, este doar o posibilitate, la fel si cu schimbarea bonus in cazul prelungirilor, asa ca nu este nimic cu adevarat nou pentru fotbal. Insa tin sa mentionez acest aspect: PRIMUL mondial cu 5 schimbari, posibil 6.

Legat de schimbari, mi-a sarit in ochi astazi, in presa sportiva, un articol despre celebrul meci Romania-Suedia de la mondialul american. Am fost SOCAT sa constat ca pe tot parcursul meciului Anghel Iordanescu a efectuat O SINGURA SCHIMBARE (si aceea in minutul 82!).

Nu toti antrenorii vor face 5 schimbari, ori chiar 6 din optimi incolo, dar nu cred ca vor exista meciuri cu mai putin 6 de schimbari (3 de fiecare tabara).

Drept urmare, conteaza din ce in ce mai mult LOTUL, nu doar primul 11…

Campionatul Mondial din Qatar 2022 – PRIMUL mondial cu loturi de 26 de jucatori!

Regula nu este definitiva, FIFA luand decizia pentru a preintampina eventualele accidentari de ultim moment (in meciurile de campionat), dar si eventualele cazuri de COVID.

Insa asta nu-i tot: nu doar ca ai lot de 26 de jucatori, dar poti face o modificare de ultim moment, daca se accidenteaza cineva. IN PLUS, ai 15 rezerve! Ati citit bine: nu vor exista JUCATORI IN TRIBUNE decat daca acestia sunt suspendati sau accidentati. Asa ca se poate apela, in caz de nevoie, la ORICINE!

Ideea este, insa, alta. Un lot de 23 de jucatori, dintre care 3 trebuie sa fie musai portari, insemna fix 2 jucatori pe fiecare post. Presupunand ca o echipa joaca 433, urma sa iei 2 fundasi dreapta, 2 fundasi stanga, 4 fundasi centrali, 2 inchizatori, 4 mijlocasi centrali, 2 extreme dreapta, 2 extreme stanga si 2 atacanti centrali. Doar ca uneori simteai nevoia sa iei mai multi atacanti centrali (sa mergi cu minimum 3), asa ca sacrificai un jucator din alta parte. Drept urmare, preferai jucatorii polivalenti. Luai un fundas central care putea juca si in dreapta. Ori un fundas care putea juca in ambele benzi.

Acum, cu 26 de jucatori, iei fix 2 jucatori pe fiecare post, dar poti lua inca 3. Luand acelasi exemplu, poti lua inca 2 atacanti centrali si, sa zicem, inca un mijlocas central. Sau imaginati-va orice alta combinatie vreti.

Ideea este ca acum antrenorii au libertate mai mare, pot merge pe mai multe tactici la turneul final. Evident, avantajate sunt echipele mari.

Doar ca, vedeti voi, puteti vedea lucrurile si invers: mai multi jucatori in lot inseamna si mai multi jucatori nemultumiti ca nu joaca!

Campionatul Mondial din Qatar 2022 – PRIMUL mondial desfasurat in Orientul Mijlociu!

Daca ramanea Blatter sef la FIFA, probabil am fi avut mondial si prin Australia, si din nou prin Africa (Maroc ceva). Mie, unul, mi-ar fi placut.

Ideea este alta: acolo este alta clima, asa ca mai apare un factor in plus ce trebuie luat in calcul si anume ADAPTABILITATEA. Unii jucatori ar putea sa nu se adapteze conditiilor.

Va rog sa va amintiti campionatele mondiale din Africa de Sud ori Coreea si Japonia. Evident, nici in SUA nu a fost usor, asa cum, mai demult, nici in Mexic nu a fost chiar simplu.

Campionatul Mondial din Qatar 2022 stadion

Campionatul Mondial din Qatar 2022 – mondial fara campioana Europei la start

Cica ar fi a patra campioana europeana care nu reuseste sa se califice la mondialul imediat urmator. Prima pe care mi-o amintesc eu este Grecia, la mondialul din 2006, dar ea fusese a treia (dupa Danemarca in 94 si Cehoslovacia in 78). Chiar daca nu este PRIMUL mondial fara campioana Europei, este o pierdere mare.

Ma rog, din punctul MEU de vedere ar trebui sa fie calificate automat aceste campioane (ale fiecarui continent), dar din pacate sau din fericire nu decid eu.

Pana la urmatorul articol, cel cu pronosticuri, va invit pe voi sa-mi spuneti cu ce noutati va mai veni Campionatul Mondial din Qatar 2022. Ce am omis?

ps: Campionatul Mondial din Qatar 2022 va fi transmis (din nou) de TVR. Am pus 2 clipuri de pe canalul de YT al TVR nu pentru ca m-ar fi platit televiziunea romana ori pentru ca as fi fanul lor, ci pentru a ne obisnui (si eu, si voi) cu ideea in sine. Pe mine ma sperie de-a dreptul. Probabil ne (ma) voi uita la meciuri pe TVR si la eventuale analize pe Digisport (ori online, pe alde GSP). Chiar imi e teama de posibilii invitati (permanenti sau nu) ai TVR.

4 thoughts on “Campionatul Mondial din Qatar 2022 – 5 noutati

  1. Pingback: Pronosticuri grupe Cupa Mondiala 2022

  2. Pingback: De ce nu voi boicota Campionatul Mondial de fotbal Qatar 2022?

  3. Pingback: De ce este atat de apreciata reclama Louis Vuitton cu Messi si Ronaldo?

  4. Pingback: Anglia - Iran 6-2 - Campionatul Mondial Qatar 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *