post

Camerun – Serbia 3-3 – Campionatul Mondial Qatar 2022

Camerun – Serbia 3-3 – Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost, cel putin in teorie, cel mai spectaculos meci al acestui turneu final. A avut mai multe rasturnari de scor (1-0, 1-3, 3-3), a avut suspans, a avut 6 goluri. Ce ne-am putea dori mai mult?

Evident, unul ca mine ar adauga: ceva organizare!

Cel mai spectaculos meci nu a fost nicidecum cel mai BUN meci. Un fotbal slab, jucat cu hotarare, cu indarjire, dar foarte haotic. Apararile aproape inexistente, antrenorii aproape degeaba pe banca (poate buni motivatori, nu zic nu, dar zero din punct de vedere tactic), iar ofensivele, in speciale cea sarbeasca, foarte risipitoare. O echipa frumoasa, plina de talente, care este DIN NOU trasa in jos de un antrenor limitat. Un fost mare jucator, un geniu pe teren, care ca antrenor are experiente minime: doua experiente asiatice, in Japonia si in China. Trebuie sa mentionez ca in Japonia si-a incheiat el cariera. In rest a avut o cariera ADMINISTRATIVA, fiind presedinte atat al Federatiei de Fotbal Serbia – Muntenegru, cat si al Federatiei Sarbe de fotbal. A fost ulterior si presedintele celor de la Steaua Rosie Belgrad.

Nu zic, o fi un bun organizator, poate are ochi pentru jucatori, poate fi si bun motivator. Insa tactic este 0. Adica acea parte care permite unei echipe sa se exprime mai bine colectiv decat se exprima individual. Adica fix ce nu a avut Serbia si nu cred ca va avea pe parcursul acestui turneu final.

Nu repet ce tot spun, ca ar trebui un strain, ca ar aseza in teren niste reale talente, ca ar scoate mult mai mult dintr-o generatie excelenta. Stiti deja parerea mea.

Din punctul meu de vedere, Serbia are echipa MULT mai buna decat cea a vecinilor croati. Din pacate, ei sunt vraiste, sunt haotici. Parca mai haotici decat Canada.

De la Camerun era de asteptat. Au un fost mare jucator pe banca, Rigobert Song. Un fel de Gica Popescu al Camerunului. Cel care face echipa cu un alt imens fost fotbalist, Samuel Eto’o. Un fel de cuplu Hagi si Popescu, unde fundasul a ales cariera antrenoratului, iar jucatorul ofensiv a ales calea administrativa. Un jucator respectat, un bun motivator, dar extrem de limitat tactic. Ma rog, nu ca la africani ai putea sa faci prea multe.

Sincer sa fiu, Camerunul mi s-a parut ca a jucat fotbal mai mult timp. Serbia pur si simplu A STRALUCIT cateva minute, nu multe, adunate sa fie vreo 20, asa ca restul meciului a apartinut africanilor. Ma rog, sa nu exagerez, nu tot meciul, caci spre final era un haos atat de mare pe teren ca nu mai puteai numi acel joc ca fiind fotbal. Era o lupta oarba, unde parea ca sarbii sunt mai dornici de victorie. Parea ca egalul ii doare mai mult pe ei decat pe camerunezi.

Paradoxul e ca nu-i deloc asa. Sarbii au meci direct cu Elvetia, pe care daca o bat o trimit acasa. Victoria nu insemna mare lucru, putea insemna, daca era la o diferenta buna, ca le e de ajuns egalul in meciul direct cu elvetienii. Ma rog, elvetienii kosovari, bosniaci, camerunezi, turci, sud-americani si ce mai au ei pe acolo. Avand in vedere faptul ca Serbia NU este o echipa care sa tina de scor, care sa joace tactic, cred ca de fapt nu era nicio diferenta. De fapt, cumva e mai bine asa, ei fiind mai buni atunci cand trebuie sa atace, sa forteze.

Revenind la adversarul urmator, pentru nationalistii sarbi este un meci FUNDAMENTAL, caci Elvetia este plina de kosovari si bosniaci. Unii o numesc Kosovo 2. Deci victoria este ABSOLUT NECESARA. Pot sa piarda 8-0 in optimi. Pot sa nici nu se califice in optimi, daca se califica africanii cu atat mai bine. Insa e musai SA PIARDA ELVETIA. Sa-i trimita pe elvetieni acasa. ORICARE ar fi casa acelor jucatori.

Este ceva mai rau decat un Romania – Ungaria. Chiar mai rau decat un Serbia – Croatia, zic unii.

Spectatorii neutri care AU RATAT meciul Camerun – Serbia 3-3 – Campionatul Mondial Qatar 2022 regreta acest lucru. Eu, care l-am vazut, nu simt ca m-am uitat la ceva exceptional. A fost pur si simplu un meci spectaculos intre 2 echipe fara antrenori. Un fel de nationale FCSB-iste, cu multe talente in teren, dar cu secunzi pe banca. Secunzi care se agita, care fac schimbari, dar care tactic sunt 0. Ma rog, unii ar spune ca Dica ar fi facut mai multe pe banca Serbiei.

 

One thought on “Camerun – Serbia 3-3 – Campionatul Mondial Qatar 2022

  1. Pingback: Coreea de Sud - Ghana 2-3 - Campionatul Mondial Qatar 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *