post

Coreea de Sud – Ghana 2-3 – Campionatul Mondial Qatar 2022

Coreea de Sud – Ghana 2-3 – Campionatul Mondial Qatar 2022 m-a socat mult mai mult decat precedentul meci al zilei de ieri, Camerun – Serbia 3-3. Nu scorul m-a intrigat, m-a surprins, ci evolutia echipei asiatice.

Sa o luam cronologic: in prima repriza a existat o singura echipa coerenta. Coreea de Sud a avut o tona de cornere, 7-2 fiind scorul la loviturile de colt, insa poarta a amenintat-o rar spre deloc. Ghana, insa, parea logica, coerenta, in ofensiva. Scorul de 2-0 pentru africani nu a mirat pe nimeni. Un scor normal, meritat, conform cu evolutia echipelor.

Dupa pauza intra o alta echipa asiatica pe teren. Coreea de Sud efectiv zburda, danseaza pe teren, si egaleaza in 3 minute (58 si 61). Ghana parea o echipa anesteziata, care nu intelegea ce se intampla. Pareau ca au dat peste un cu totul alt adversar.

Apoi echipa asiatica s-a potolit, s-a linistit brusc, asa ca africanii au inscris golul 3 si … cam atat. Faza de final, in care jucatorii din Coreea de Sud, cu antrenorul lor in frunte, portughezul Paolo Bento, protesteaza VEHEMENT pentru ca nu au mai fost lasati sa bata un corner, este oarecum mincinoasa. Coreea de Sud nu a luat cu asalt poarta ghaneza, nu a fost oprita de fluierul arbitrului. Pur si simplu reusisera sa obtina pe final 2 cornere si pentru ca se depasisera de ceva timp chiar si multele minute suplimentare anuntate, arbitrul a fluierat finalul meciului.

Drept „recompensa” pentru proteste, antrenorul portughez a fost ELIMINAT. Deci echipa va juca ultimul meci, cu Portugalia, fara antrenor pe banca. Paolo Bento nu-si va putea infrunta nationala tarii natale. Cumva, poate-i convine situatia.

Revenind la Coreea de Sud, oscilatiile de forma care m-au socat la Japonia DE LA UN MECI LA ALTUL (invinge Germania si apoi pierde cu Costa Rica) s-au petrecut aici IN ACELASI MECI. Pur si simplu au fost parca 2 echipe, daca nu 3, pe teren. Coreea de Sud a inceput oribil, a continuat excelent, a avut niste momente proaste, dar nu penibile, iar la final nu reusea sa inteleaga ce s-a intamplat. Eu, ca spectator neutru, nici atat.

Coreea de Sud a reusit sa faca Ghana sa para o echipa rationala, bine asezata pe teren. Ceea ce evident NU a fost.

Altfel, Ghana a dat 5 goluri in 2 meciuri, are o ofensiva de invidiat (mai buna decat Brazilia, de pilda), insa ia goluri atat de usor incat te intrebi daca ofensiva joaca in aceeasi echipa cu defensiva. Mai degraba nu, desi au aceleasi tricouri si aceleasi pasapoarte.

Ghana, cu golurile sale multe inscrise, nu e deloc sigura de calificare. Uruguay sta la panda, o victorie impotriva africanilor, deloc improbabila, ii duce in optimi. Desi fizic Ghana sta infinit mai bine, daca ii ia la alergat pe batranii sud-americani ar putea invinge. De fapt, la cum arata lucrurile, alta sansa nu are.

Stiu, despre Coreea de Sud – Ghana 2-3 – Campionatul Mondial Qatar 2022 ar trebui sa discut si nefotbalistic. Daca la Japonia si/sau la Costa Rica AM INSINUAT ca ar putea fi vorba si de chestii necurate, aici aceste lucruri mi se par cumva excluse. Poate e doar ce simt, un feeling, sau poate mi s-ar parea un scenariu mult prea SF, niste actori mult prea buni. Un astfel de meci a parut orice altceva in afara de meci aranjat. Desi, cum s-ar zice, incurcate-s caile aranjamentelor. Si ale pariurilor. Caci, mai nou, a lor e Imparatia Fotbalului.

Coreea de Sud - Ghana 2-3 - Campionatul Mondial Qatar 2022 28 11 2022

Coreea de Sud – Ghana 2-3 – Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost, insa, un meci MAI BUN decat Camerun – Serbia 3-3. Oscilatiile asiaticilor au avut farmecul lor. Bine, poate am vazut meciul mai obiectiv, mai putin implicat. Mna, sunt cu sufletul alaturi de vecinii sarbi. Sau, poate, meciul chiar a fost mai bun. Ori poate apreciez eu prea putin egalurile (nu ma intrebati de ce, n-as putea explica).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *