post

Olanda – SUA 3-1 – Optimi de finala Campionatul Mondial Qatar 2022

Olanda – SUA 3-1 – Optimi de finala Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost, in sine, un meci fara istoric, un meci care nu putea avea un alt deznodamant. Ca maturitate, parea un meci intre niste pusti maximum de liceu si niste fotbalisti profesionisti: primii venisera sa se afirme, voiau sa arate ce stiu, in timp ce fotbalistii profesionisti venisera sa-si faca treaba, venisera sa dea goluri.

As zice David si Goliat, insa gandul ar zbura la inaltimea fotbalistilor. Ceea ce ar fi complet fals, nu inaltimea, ci maturitatea, calitatea, nu doar individuala, ci si colectiva, au facut diferenta.

Daca as fi vazut meciul Olanda – SUA 3-1 – Optimi de finala Campionatul Mondial Qatar 2022 in grupe as fi zis ca echipa Statelor Unite ale Americii mai bifeaza inca un turneu final, ca se pot bucura de soarele din Qatar, se pot bucura de fotbal si cam atat. Insa meciul a avut loc, spre surprinderea mea, spre socul meu, in optimi, loc pana la care se presupune ca sita cerne. Ca echipele care n-aveau ce cauta la turneul final ori, ca sa ma exprim altfel, ca echipele care au venit doar pentru a populariza fotbalul au plecat deja acasa. Ceea ce, din pacate sau din fericire, NU s-a intamplat.

De altfel, cand am auzit ca in optimi sunt reprezentate TOATE continentele, TOATE confederatiile, Europa, America de Sud, Concacaf (America Centrala si de Nord), Africa, Asia si Oceania (desi Australia joaca de ceva ani in zona ASIA), m-am speriat. Gandurile mele negre, conspirationiste,functionau la turatie maxima. NU CUMVA, imi ziceam eu, ACESTA A FOST PLANUL? Nu cumva asta s-a dorit?

Oricat de mult m-ar fi bucurat eliminarea Germaniei, nu pot sa nu ma intreb cum o astfel de echipa a plecat acasa (iar o alta, Italia, campioana Europei, nici macar nu s-a calificat), in timp ce SUA, care a parut IN AFARA JOCULUI cam tot meciul, a ajuns pana-n optimi.

In optimi unde, repet, se presupune ca a intrat CREMA fotbalului mondial. Acum incepe mondialul, zic unii. Apai daca incepe mondialul, ce cauta SUA acolo?

Da, SUA a avut una dintre cele mai tinere nationale. Sunt convins ca peste 4 ani va arata altfel. Mai matura, mai inventiva, mai solida. Va beneficia si de statutul de gazda, ma rog, co-organizatoare, deci accederea in optimi va fi cu atat mai facila.

Olanda, insa, caci despre ea nu am vorbit foarte mult, pare o echipa solida, organizata, bine asezata in teren, cu trasee prestabilite. Revedeti, va rog, golurile, pentru a va da seama cat de antrenate au fost. Nu au fost centrari aiurea, nu a fost „nimereala”, ci au fost scheme pregatite dinainte, fie centrare pe jos inapoi, fie o centrare peste toti fundasii care a ajuns la jucatorul liber, care a reluat CU PICIORUL in poarta. Jucatorii se gasesc, Depay a fost mai mult odihnit in grupe, acum joaca la capacitate maxima.

As putea spune multe despre Olanda, insa ma voi margini sa spun doar ca a avut si o grupa usoara, s-a cam odihnit in grupe, chiar daca a parut la un moment dat ca a dat-o-n bara, iar in optimi a jucat cu viteza a doua maximum. Nu a vrut sa consume prea mult combustibil.

Va infrunta in optimi Argentina, care nici ea nu a avut un adversar mai greu, insa despre ea urmeaza sa scriu de dimineata. Despre meciul ei cu Australia.

Pana atunci, inca o idee despre Olanda – SUA 3-1 – Optimi de finala Campionatul Mondial Qatar 2022: privind imaginea de ansamblu si gandindu-ne la faptul ca mondialul ADEVARAT incepe din optimi, acest meci a fost incalzirea. Introducerea. Al Argentinei a fost doar un pic mai bun, mai disputat. Meciurile pe bune de azi (ca e deja trecut bine de ora 00) incep.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *