post

Franta – Polonia 3-1 – Optimi de finala Campionatul Mondial Qatar 2022

Franta – Polonia 3-1 – Optimi de finala Campionatul Mondial Qatar 2022 se presupunea a fi un meci echilibrat. Polonia este, cel putin pe hartie, o echipe artagoasa, incomoda, care sta bine in teren, care stie tactica. O echipa greu de rapus. Oricum, greu sa-i inscrii PRIMUL GOL.

Polonia mi s-a parut si acum, dar si in grupe, o echipa croita dupa chipul si asemanarea golgheterului sau: o echipa imbatranita, greoaie, periculoasa mai mult pe hartie decat pe teren, insa destul de norocoasa. Foarte norocoasa, avand in vedere cum s-a calificat.

Lewandowski este un jucator excelent, un golgheter fantastic, un varf incredibil, insa spre deosebire de Mbappe, Ronaldo sau Messi, el este un jucator dependent de echipa. Este un jucator pus in valoare de echipa. Da goluri cu lopata, insa pentru acele goluri munceste toata echipa. El culege caimacul.

La Polonia, cum deja am mai zis, Lewa joaca altceva, este tot timpul retras, coboara sa culeaga mingi, iar in fata portii ajunge obosit. Stors. Nu-mi dau seama daca asta e maximul ce poate juca acea nationala sau este o problema cu selectionerul.

Desi a ratat o ocazie mare in prima repriza, Polonia nu a parut niciodata o echipa care s-ar putea califica. A aratat a echipa de optimi, dar cam atat. O echipa care trebuie sa se multumeasca cu optimile de finala, care mai departe poate trece doar cu noroc.

Care noroc pare a i se fi epuizat in grupe, unde a beneficiat inclusiv de criteriul fair-play.

Polonia nu a fost o echipa frumoasa sau simpatica pentru niciun suporter neutru. Nimeni nu cred ca a tinut cu ei, nimanui nu-i pare rau ca a fost eliminata. Mexicul da, este o echipa regretata, in special datorita fanilor ei.

Franta – Polonia 3-1 – Optimi de finala Campionatul Mondial Qatar 2022 a avut, insa, o invingatoare meritata. Franta si-a dovedit valoarea, a jucat la turatie maxima, dovedind intai si intai ca are un atac stelar. Acolo are un star mondial, probabil cel mai bun jucator al planetei in acest moment, pe Mbappe, dar si pe Giroud, unul dintre cei mai subevaluati jucatori. Un jucator atat de mare, care are in CV echipe totusi prea mici pentru valoarea lui. In loc de Arsenal, Chelsea si MIlan putea avea lejer Bayern, Real ori chiar PSG. Chiar asa, Parisul de ce nu si-a propus, acum sau mai demult, sa ia jucatori francezi din strainatate? Sa se bazeze pe staruri autohtone, pe Giroud si Benzema, nu pe Neymar si Messi. E doar o parere.

Franta – Polonia 3-1 – Optimi de finala Campionatul Mondial Qatar 2022 a avut in final o faza ciudata: un penalty pentru care arbitrul s-a dovedit in 2 randuri scrupulos. Prima data s-a dus la monitorul VAR, sa se convinga ca a fost, iar a doua oara cand a decis repetarea acelei lovituri. Franta avea 3-0, asa ca acel gol al Poloniei, care intr-un final a venit, era un fel de consolare. Nu zic, arbitrul a avut dreptate in ambele randuri, a decis corect. Pe mine doar m-a amuzat situatia.

Franta – Polonia 3-1 – Optimi de finala Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost un meci bun, insa tot dezechilibrat. O echipa mare s-a chinuit mai mult decat credeam cu o echipa totusi mica. Polonia este exemplificarea fotbalistica a proverbului romanesc „Cu o floare nu se face primavara”. Sau, fotbalistic vorbind, cu un jucator de clasa mondiala nu se construieste o echipa foarte buna. Doar una decenta si nimic mai mult.

Franta – Polonia 3-1 – Optimi de finala Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost pana acum cel mai bun meci din optimi. Cel mai bun nu inseamna foarte bun. Insa tind sa cred ca cineva, Divinitatea, mana invizibila ori cine stie ce forte oculte, a aranjat ca meciurile sa fie calitativ crescatoare. Ma astept, deci, ca meciurile sa fie din ce in ce mai bune. Nu insinuez, insa nici nu exclud nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *