post

Andrei Vlad este noul Tibi Lung?

Andrei Vlad este noul Tibi Lung pentru ca este oltean. N-a venit de la adevarata Universitatea Craiova, ci de la o clona a ei. Drept urmare, si el pare o clona, o copie stearsa, a lui Tibi Lung (care, cumva, reusise sa faca 1 sezon bun la Craiova, care reusise sa prinda si cateva selectii prin nationala).

Andrei Vlad este noul Tibi Lung pentru ca tremura in poarta. Piturca spunea la un moment dat ca n-a vazut portar mai emotiv ca Tibi Lung. Desi Piturca nu mai este acum pe banca Stelei, fie ea si sub denumirea de FCSB, ar trebui sa se uite la Andrei Vlad. Sa recunoasca faptul ca exista un portar mai emotiv decat Tibi Lung.

Andrei Vlad este noul Tibi Lung pentru ca isi ingroapa echipa intr-un meci decisiv, intr-un moment decisiv. Mai tineti minte centrarea lui Florentin Petre de acum ani de zile? Nu doar meciul era important, ci si momentul: tipul de eroare de portar care reintroduce adversarul in meci, daramand in acelasi timp moralul propriei echipe.

Andrei Vlad este noul Tibi Lung pentru ca desi a gresit flagrant, evident, in spatele erorii sale se ascund toti vinovatii de necalificarea echipei. In tur, unde a fost 3-1, el nu a jucat deloc, iar gaurile din defensiva, unde antrenorul foloseste improvizatie dupa improvizatie, nu sunt nicidecum din vina lui Andrei Vlad.

Iar daca Steaua/FCSB ar fi avut o conducere cu cap, l-ar fi imprumutat pe Andrei Vlad 1 an sau 2 la o echipa unde sa joace meci de meci. In Liga I ori chiar in liga a doua sigur s-ar fi gasit doritori. La o echipa unde, eventual, sa nu aiba presiune, sa nu joace meciuri decisive. Una de mijlocul clasamentului, cu meciuri linistite.

Sa nu mai zic de observatia, foarte corecta, ca Balgradean putea fi odihnit in campionat. Un meci cu Viitorul, unul cu Chiajna, astea i-ar fi trebuit lui Andrei Vlad.

Nu zic ca ma pricep la portari, spun doar ca, dupa mine, Andrei Vlad este MULT sub Tibi Lung. Tibi Lung dovedea reale calitati, un real talent, singura problema a lui fiind FRICA. Andrei Vlad, la modul sincer, nu a dovedit in niciun MECI in care a jucat titular ca ar fi macar un portar decent. Nu a dovedit nimic desi, zic unii, a si fost aruncat prea devreme in lupta.

Andrei Vlad este noul Tibi Lung al Stelei, noul gropar, noul paria. Avand in vedere aceasta gafa, importanta ei, si avand in vedere huiduielile repetate ale suporterilor, care se vor intensifica, cea mai corecta solutie ar fi ca el sa fie imprumutat (ori chiar cedat definitiv). Un alt portar, fie unul batran, foarte experimentat, fie unul de varsta medie, decent (tip Florin Nita, care pana sa vina la Steaua nu era decat un portar decent spre bun), ar fi cea mai indicata solutie. Chiar asa, Stancioiu de ce a plecat?

ps: Comparatia Andrei Vlad – Karius (de la Liverpool) mi se pare absurda. Pe langa ACEA finala, unde oricum cica ar fi fost vorba si de ceva medical (vedeti clipul de mai jos), Karius a dovedit in dese randuri ca are talent, ca are reflexe. Andrei Vlad INCA n-a dovedit nimic! (poza este luata de pe Sport.ro)

ps2: Trecand peste gafa lui Andrei Vlad si peste viitorul sau incert la Steaua/FCSB, ar trebui subliniata atmosfera de pe stadion: ca pe vremuri. Scandari vechi, ale galeriei Stelei de pe vremuri. Ale Armatei Ultra. Chiar si scandarile injurioase, cum e acel deja celebru cantec impotriva Rapidului, sunt de pe vremuri. Sa nu mai zic de Scooter – Maria, care s-a auzit DIN NOU dupa marcarea unui gol (clipul de mai jos a fost filmat de Victoria Baltag, imediat dupa marcarea PRIMULUI gol). O fi avut dreptate Becali cand a zis, inainte de meci, ca Peluza Sud se va intoarce si va sustine echipa. Eu, unul, nu-l crezusem initial.

One thought on “Andrei Vlad este noul Tibi Lung?

  1. Pingback: Cea mai tare echipa blogosferica. HalestEmil.ro. - EmilCalinescu.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *