post

De ce a castigat Gigi Becali campionatul

De ce a castigat Gigi Becali campionatul? Toata lumea se intreaba, insa putini indraznesc sa raspunda transant. Eu vreau sa dau 5 motive, 5 factori care au dus la acest titlu. Toti sunt relevanti, importanti.

De ce a castigat Gigi Becali campionatul? Pentru a investit cei mai multi bani. Da, intr-un final banul decide, banul dicteaza. Oricat de mult ti-ai dori sa nu fie asa, banul dicteaza. Dai cele mai mari salarii, cumperi cei mai buni jucatori, ii platesti la zi, ai o stabilitate a lotului (caci nu-i vinzi la prima strigare), e normal ca la un moment dat sa castigi.

De ce a castigat Gigi Becali campionatul? Pentru ca toate celelalte echipe au avut probleme. CFR Cluj a fost in reconstructie, a venit refluxul, ca sa zic asa, Rapidul are mari probleme, CSU Craiova nu are constanta, Farul este si ea in reconstructie. Deci, ca sa fiu rau, as zice ca FCSB a luat titlul pentru ca n-avea cine sa-l ia. Si oricat de amuzant ar suna, e cam adevarat.

De ce a castigat Gigi Becali campionatul? Pentru ca antrenorii romani sunt slabi. Becali taie si spanzura, nu lasa antrenorii sa-si faca treaba, insa surpriza este alta: nu prea a mai intalnit antrenori valorosi. Au plecat Dan Petrescu, Edi Iordanescu (ajuns selectioner) si Marius Sumudica, drept urmare pe bancile tehnice ale echipelor de sus cam bate vantul. Adica antrenori sunt, dar nu unii de titlu. Acum, in ceasul al XII-lea, CSU Craiova l-a pus pe Galca, insa e prea tarziu. La anul ar putea conta la titlu. Anul asta insa nu. In plus, multi patroni ii urmeaza exemplul, chiar daca n-o fac public. Insa antrenorii au la fel de multa autoritate si la FCU Craiova, si la CSU, si la Botosani … Exemplele pot continua.

De ce a castigat Gigi Becali campionatul? Pentru ca la noi este vorba de foarte mult hazard, foarte mult noroc. La un moment dat trebuia sa aiba si el noroc. Sa se invarta roata si pentru el. E drept, daca-l veti intreba pe el o sa va spuna ca e Dumnezeu, ca nu exista noroc ci doar Vointa Celui de Sus. Eu tot noroc ii zic. Stiti proverbul acela cu definitia prostiei? Sa faci de zece ori acelasi lucru si sa astepti rezultate diferite? Eh, cand e vorba de noroc functioneaza. La pacanele de exemplu: faci aceeasi actiune, apesi un buton, dar se intampla lucruri diferite. Fotbalul, mai ales cum este el la noi, nu difera foarte mult. Nu intamplator principalii sponsori sunt casele de pariuri.

De ce a castigat Gigi Becali campionatul? Pentru ca a gasit antrenorii potriviti pentru ce doreste el, pentru ce are el nevoie: niste salahori cu capul vesnic plecat, dornici de afirmare, dornici de a-si face un CV, antrenori fara vreo personalitate puternica, dar antrenori totusi decenti, totusi minimum competenti. Cipriotul de pe banca FCSB va pleca intr-un campionat puternic, unde ar putea face ceva. Ori ar putea claca. Dar ideea este ca are ca scop sa plece la o echipa mai buna. Nu vede FCSB drept cap de linie, drept maximum. Unii antrenori de acolo fix asa se comportau: ca si cum au ajuns pe Everest, ca si cum mai sus n-ar putea ajunge. Rezultatele si parcursul ulterior al acelor antrenori au aratat acest lucru.

Acum este randul vostru sa-mi spuneti: De ce a castigat Gigi Becali campionatul? Eu am zis de ce cred eu ca s-a intamplat asta. Nu m-am bucurat, nu cred ca este in favoarea fotbalului, dar nu este nici absurd, ilogic, ca s-a intamplat asta. Este o realitate din care trebuie sa invatam ceva. Ce efecte va avea acest titlu asupra fotbalului romanesc imi e greu sa anticipez. Ramane de vazut. Dar pana atunci vreau sa va aud pe voi, indiferent daca sunteti sau nu fani FCSB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *