post

Portugalia – Uruguay 2-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022

Portugalia – Uruguay 2-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost tipul de meci de care avea nevoie Portugalia. Avea nevoie de o  echipa titrata, de un nume mare, impotriva caruia sa invinga convingator.

Victoria contra Ghanei nu convinsese ci, mai mult, ingrijorase. Scosese in evidenta hibele din defensiva, aratase problema lipsei de viteza, in special in faza defensiva.

Portugalia – Uruguay 2-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 aduce la cote inalte moralul echipei. Echipa este deja calificata, are nevoie doar de 1 egal pentru a fi sigura de locul 1, insa mai are un atu important: a intalnit CEI MAI BUNI adversari din aceasta grupa. Cei mai periculosi. Adversarii care-i puteau pune probleme.

Altfel, in afara de controversa privitoare la marcatorul golului, a fost sau nu a fost Ronaldo?, transata in defavoarea acestuia (asa pare, ca NU a atins mingea), si a unor firave ocazii uruguayene, meciul nu a avut istoric. Portugalia nu este tipul de echipa care sa vina peste tine, care sa te preseze, care sa ascunda mingea. Nu este o echipa care sa impresioneze, care sa te dea pe spate. Nu este o echipa comerciala, care sa fie apreciata de publicul larg, ca echipa zic, caci Ronaldo are contul de Instagram cu cei mai multi fani. Insa este o echipa CINICA, speculativa, eficienta. Tipul de echipa in fata careia construiesti greu, care reuseste sa inscrie din putine ocazii, dar tipul de echipa care, per total, lasa impresia ca nu si-a dorit mai mult.

Se bazeaza pe batranii Pepe si Ronaldo, dar are si cativa tineri excelenti, care asigura necesarul de viteza in actiunile ofensive. Este un mix excelent de experienta si exuberanta, ambele strunite excelent de un foarte bun si experimentat tehnician. O combinatie buna, care poate duce Portugalia departe.

Singurul mare defect al echipei este absenta unui varf central, de careu, redutabil. Acolo joaca Ronaldo, dar joaca acolo cumva ca improvizatie, pentru ca nu este unul mai bun pe acel post. Daca ar fi avut un varf central excelent, Ronaldo ar fi putut juca in banda ori al doilea varf si ar fi evoluat la capacitate maxima.

De fapt, de cand a plecat de la Real, cam asta este problema lui Ronaldo: postul din teren. Si la Juventus, si la Manchester, el a fost pus sa joace varf central, post pe care se descurca, dar randamentul sau nu este cel maxim. Mai ales ca foarte multi atacanti centrali, spre batranete, tind sa joace mai retras. Ronaldo a suferit transformarea inversa, ceea ce nu ii convine.

Despre Uruguay numai de bine: este apusul unei generatii extraordinare. O generatie care merita tot respectul, pe care nu o poti critica, de care nu poti zice, ca suporter uruguayan, absolut nimic. O generatie extraordinara de jucatori.

Problema Uruguay-ului, nu doar in acest meci, este ca are prea multi atacanti centrali in lot. Are 4, drept urmare este obligata sa joace cu 2 dintre ei. Cavana si Suarez, ca atacanti in varsta, ca MONUMENTE de care nu trebuie sa te iei, respectiv Nunez si Maximiliano Gomez, ca varfuri de lance din noua generatie. Schimbarile sunt evidente: Cavani sau Suarez joaca alternativ, iar Nunez are intaietate in fata lui Gomez. Cumva antrenorul e cam obligat sa joace asa, nu are de ales avand in vedere lotul.

Culmea este ca Uruguay se poate califica mai departe. Trebuie sa bata Ghana si sa nu bata Coreea pe Portugalia. Mai departe este, insa, victima sigura, caci ar urma sa intalneasca Brazilia. Desi, cine stie, duelurile sud-americane sunt pline de surprize.

Portugalia – Uruguay 2-0 – Campionatul Mondial Qatar 2022 a intarit statutul de echipa mare pentru Portugalia. Avand in vedere sincopele altor favorite, Portugalia a ajuns cam a IV-a favorita la titlul mondial (dupa Brazilia, Franta si Spania). Sa vedem daca isi va confirma acest statut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *