post

Regret declinul lui Dinamo …

Regret declinul lui Dinamo chiar daca nu-s dinamovist. Chiar daca ani de zile m-am laudat ca dispretuiesc aceasta echipa, ca nu-mi place nimic la ei si ca nicio victorie a lor nu m-ar putea bucura…

Regret declinul lui Dinamopentru ca seamana extrem de mult cu agonia Universitatii Craiova. Aceasta echipa a trait doua clipe de agonie asemanatoare, doua retrogradari in fapt: prima a fost sub patronajul lui Dinel Staicu si a doua a fost fix inainte de dezafiliere (cand, sa ne amintim, echipa retrogradase din punct de vedere fotbalistic). Haosul de la Dinamo, cu un patron aproape plecat de la echipa, imi aduce aminte de haosul de atunci de la Craiova, din epoca Dinel Staicu (oh, ce personaj sinistru!).

Regret declinul lui Dinamo pentru ca vad ce vine-n loc. In loc de Dinamo, Rapid, U Cluj, U Craiova sau Poli Timisoara avem Clinceni, Chiajna sau Voluntari. Nu ma deranjeaza neaparat aspectele politice, in multe cazuri autoritatile locale TREBUIE sa ajute clubul orasului, ci ma deranjeaza faptul ca echipele de traditie, care ar aduce mii de oameni in tribune, sunt inlocuite de mofturi ale unor primari. Nu poti construi nimic pe termen lung la Voluntari, oricat de bogat ar fi orasul de la marginea capitalei.

Regret declinul lui Dinamo asa cum cred ca-l regreta orice iubitor al fotbalului. Nu, Dinamo nu a ajuns brusc un club iertat, un club fara de pacat. Doar ca nu pot sa nu ignor si lucrurile bune facute de Dinamo, jucatorii produsi de aceasta echipa si mai ales galeria aceea, singura din liga intai (in acest moment) care se poate lauda cu coregrafii originale. Din punctul meu de vedere, Dinamo este printre echipele dezavantajate de faptul ca se joaca fara spectatori. Nu este CEA mai dezavantajata, dar este printre ele.

Regret declinul lui Dinamo si pentru ca stiu ca aceasta echipa umple stadioanele in provincie. Le umple pentru a fi huiduita, dar le umple asa cum n-o va face niciodata FC Voluntari.

Regret declinul lui Dinamo pentru ca e trist si rusinos ca o echipa mare, de traditie, asa comunista cum e ea, a ajuns atat de jalnic: fara trasee, fara vointa, fara trasee. Fara perspective.

Regret declinul lui Dinamo, asa cum am regretat si declinul Rapidului, asa cum regret sa vad U Clujul, Petrolul sau UTA inca in liga a doua.

Regret declinul lui Dinamo pentru ca Negoita este emblematic pentru multi patroni din fotbalul romanesc: nepriceput, zgarcit, pus capatuiala, dar deopotriva iute la manie, tare-n gura si deloc credibil. Un patron pe care nimeni nu pare sa-l aprecieze: suporterii adversi il dispretuiesc, iar ai lui mai au un pic si-l sfasie.

Regret declinul lui Dinamo pentru o liga intai fara Dinamo este o liga intai mai saraca. Un fotbal mai sarac, mai lipsit de palmares, mai lipsit de nerv (in tribune).

Regret declinul lui Dinamo si pentru ca, poate, m-am maturizat. Acum vreo 10 ani probabil as fi savurat fiecare meci al lor, fiecare infrangere a lor. Nu ma laud, doar imi pun cenusa-n cap pentru cum gandeam candva.

Regret declinul lui Dinamo si sufar atunci cand vad un barbat precum Grigore ca plange. Nu stiu cum e ca fotbalist, nu stiu cat e vina lui si cat e vina celor care (nu) l-au pregatit, insa imaginile cu el plangand m-au emotionat.

Regret declinul lui Dinamo, asa cum ar trebui sa-l regrete orice iubitor al fotbalului din Romania. Din pacate, fotbalul romanesc a ajuns sa fie INDIFERENT multor romani. Iar acest lucru este SI mai trist.

One thought on “Regret declinul lui Dinamo …

  1. Pingback: Mircea Lucescu si aliatul sau de baza - COVID-19!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *