post

Mircea Lucescu si aliatul sau de baza – COVID-19!

UPDATE 2: A doua razgandire a lui Mircea Lucescu: ramane antrenorul lui Dinamo Kiev!

UPDATE: Mircea Lucescu a renuntat la postul de antrenor al echipei Dinamo Kiev tocmai din cauza acestei presiuni. Pacat, ar fi fost interesant de urmarit. Sper, totusi, sa preia o alta echipa in noul sezon competitional! 

Mircea Lucescu a semnat cu Dinamo Kiev si este deja constestat: de fostele glorii, de suporteri si de presa. Jucatorii momentan sunt de partea sa, dar ca orice antrenor va nedreptati pe cineva, va da afara pe cineva.

Suporterii, insa, ultrasii, fanaticii, anunta ample miscari de protest, chestie cu care Mircea Lucescu nu e deloc obisnuit. La Besiktas nu a fost primit rau, ci dimpotriva; la Rapid suporterii il respectau, iar in Italia era doar un strain venit sa-si faca treaba. Nicaieri nu a fost primit cu ostilitate, dimpotriva, in multe locuri el a fost privit ca un Mesia, ca un salvator. La 75 de ani are de infruntat un dusman la care nu se astepta. Ma rog, ar fi trebuit sa se astepte, nu este un lucru care ar trebui sa socheze.

Un al doilea dusman pe care-l are de infruntat este pandemia. Acest dusman, insa, ii este aliat, cel putin la inceput. Da, va fi foarte greu, inceput de sezon comprimat, jucatorii storis de efort, perioada de pregatire din pre-sezon aproape inexistenta, jucatorii ii sunt vag cunoscuti lui Mircea Lucescu… Doar ca, vedeti voi, fix dusmanul numarul 1, suporterii care l-ar putea contesta, vor fi anihilati de dusmanul numarul 2. Nu, anihilati nu inseamna omorati, ci inseamna ca ei nu-si vor face simtita prezenta in acest inceput de sezon.

Mircea Lucescu antrenor

Pentru Mircea Lucescu, un inceput de sezon fara spectatori este o mare gura de oxigen. Apoi, daca are rezultate, ultrasii nu vor fi atat de vehementi impotriva antrenorului roman. Ori chiar daca vor fi, acestia nu vor avea sustinerea restului suporterilor, cetatenilor, acestia urmand a sustine antrenorul care are rezultate.

Aceasta situatie nu este, insa, unica, caci mai sunt si alti antrenori care se simt usurati de absenta presiunii fanilor. Nu va dau eu exemplele in cauza, va las pe voi sa le cautati, eu va spun doar ca multi fotbalisti si antrenori au clacat din cauza presiunii fanilor. Insa, indiferent de exemplele pe care mi le veti da, va spun din start: nu stiu daca Dinamo ar intra aici. Pe de-o parte, Dinamo este vaduvita de prezenta fanilor in tribune, pe de alta parte suporterii ar fi pus presiune pe jucatori, o presiune care i-ar fi facut sa joace chiar mai prost decat o fac deja.

Ce trebuie, insa, sa intelegeti, ca regula generala, este ca fotbalul pe timp de pandemie este complet diferit. Nu doar absenta spectatorilor este unica diferenta, ci si condensarea campionatelor, faptul ca fazele finale ale cupelor europene se joaca intr-o singura mansa si, mai ales, faptul ca sezonul acesta se va continua intr-un ritm alert si nebun pana dupa europeanul de anul viitor. Caci da, in augst incept cupele europene, ce mai trebuie jucat, iar apoi reincep campionatele efective. Totul se termina cu Europeanul din 2020, cel care trebuia sa se joace anul asta, fara sa mai pun la socoteala si Olimpiada, aia la care vom fi si noi prezenti.

Totusi, daca e sa ma bucur de vreun efect al pandemiei, acela este anularea (cel putin temporara) a socialismului gretos numit Legea fair-play-ului financiar. Sper sa moara si sa n-o reinvie nimeni.

Mircea Lucescu

Despre Mircea Lucescu mai spun doar atat: ma bucur sa-l vad cu dorinta asta nebuna de a antrena, de a nu sta degeaba. M-as fi bucurat sa avem mai multi ca el. La fel cum m-as bucura sa vad ca pretuim mai mult antrenorii batrani, fie ai nostri, fie de afara.

ps: Urmariti interviul de mai sus cu Mircea Lucescu. Orice parere ati avea despre el, interviurile lui sunt DELICIOASE, mai ales atunci cand NU esti de acord cu el. Serios vorbesc.

2 thoughts on “Mircea Lucescu si aliatul sau de baza – COVID-19!

  1. Pingback: Prea putini antrenori straini in Italia! - LaStadion.EU

  2. Pingback: (Alti) 5 antrenori romani din strainatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *