post

Romania – Israel 1-1 9 septembrie 2023 – meciul marilor minciuni

Romania – Israel 1-1 9 septembrie 2023 va fi statistica seaca, tot ce va ramane in urma acestui meci. Un meci nu slab, ci prost, foarte prost, in fata unui adversar nici foarte bun, dar nici foarte slab. In fata unui adversar care teoretic iti convine, care te lasa sa joci, care nu face un pressing agresiv.

Romania – Israel 1-1 9 septembrie 2023 este insa o mare minciuna, care adunata laolalta cu alte cateva minciuni la fel de mari, precum Elvetia – Romania 2-2, pot conduce la o imensa minciuna: calificarea Romaniei la Euro 2024. Ne mintim singuri ca meritam sa fim acolo, desi 23 de echipe din 53 de participante la preliminarii se vor califica la acest turneu final (calificata cu numarul 24 este Germania, tara gazda). Un pic mai putin de jumatate. Nu se duce toata Europa la Campionatul European, dar se duce cam jumatate.

Romania – Israel 1-1 9 septembrie 2023 este un meci care se putea termina foarte rau, precum Georgia – Spania 1-7 ori ceva comparabil cu infrangerea Romaniei la Mondialul de rugby. E drept, meciul se putea termina chiar mai bine, printr-o minune cu adevarat Dumnezeiasca, am fi putut invinge. Am fi putut invinge nu doar Israelul, ci si fotbalul in sine. I-am fi putut ruina intregul spirit, am fi putut contrazice cam toate statisticile, cam toate regulile si cam tot ce se invata ori ar trebui sa se invete la scolile de antrenori.

Romania – Israel 1-1 9 septembrie 2023 ascunde, pe langa minciuna fotbalistica, si o minciuna politica si geopolitica. Este un meci care nu ar fi trebuit sa se desfasoare in acest context. Poate ca undeva acolo sus exista un Dumnezeu care le aranjeaza pe toate, care Dumnezeu nu a fost de acord ca pana acum Israelul sa evolueze la vreun campionat EUROPEAN de fotbal. La campionatul mondial are o singura participare, in 1970, insa in acea vreme concura in zona Asiei. E drept, pana in 1996 nu a participat la preliminarii, nici in Asia, nici in Europa.

Romania – Israel 1-1 9 septembrie 2023 este deci o minciuna mare, care ar putea genera o minciuna si mai mare, dar care minciuna ar putea masca o alta minciuna. Sau, daca stau bine sa ma gandesc, ar putea ascunde 2 minciuni, caci daca Israel nu ar trebui sa participe la preliminariile EUROPENE, Kosovo, o alta adversara a Nationalei Romaniei, nu ar trebui sa participe la nicio competitie. Nu ar trebui sa existe ca stat. Dar acest stat exista, are jucatori de fotbal, unii foarte buni, nimic de zis, si concureaza impotriva altor state. Nu impotriva unor state precum Catalunia, Osetia de Nord, Tara Bascilor ori a Tinutului Secuiesc, ci impotriva unor state pe bune, care exista conform tuturor normelor.

Da, despre meciul Romania – Israel 1-1 9 septembrie 2023 se poate discuta foarte mult politic si chiar militar, caci nationala Israelului a fost pazita precum un obiectiv militar. Nimic de comentat, oamenii fac asta constant incepand din 1972, de cand delegatia Israelului a fost atacata la Olimpiada de la Munchen. Se poate discuta si despre israelienii cu origini romanesti, respectiv romanii cu origini evreiesti.

Despre meciul Romania – Israel 1-1 9 septembrie 2023 se poate discuta si din punctul de vedere al atmosferei din tribune, nu am mai vazut de mult timp un stadion atat de plin, o atmosfera atat de frumoasa si, mai ales, un public atat de fair-play. Ma temeam de scandari anti-semite, ma temeam ca ne-am putea alege cu o suspendare drastica, insa in afara huiduirii imnului, marlanie intalnita pe stadioanele patriei INDIFERENT de adversar, nu am vazut nimic gresit. Poate micile torte si petarde aruncate la peluza unde stateau cei de la Galeria Nationalei Romaniei (Uniti sub Tricolor se numesc ei), insa nu cred sa fie motive de suspendare din cauza lor.

Altfel spus, despre Romania – Israel 1-1 9 septembrie 2023 se poate vorbi in multe feluri, insa este de preferat sa omitem subiectul principal: fotbalul. Asa cum si jucatorii romani l-au omis, jucand orice altceva, mai putin fotbal. Ceea ce au aratat ei acolo este un joc asemanator fotbalului, o copie (chinezeasca?), un fake. Ceva ce este foarte asemanator cu fotbalul, pe care multi oameni de buna credinta il confunda cu fotbalul. Dar NU este fotbal.

Emil Calinescu la Romania - Israel 1-1 9 septembrie 2023

Romania – Israel 1-1 9 septembrie 2023 este deci o minciuna mare, care genereaza o minciuna si mai mare, care insa va acoperi doua minciuni la fel de mari. Matematic vorbind, am putea spune ca minus ori minus face plus. Dar de cand fotbalul este matematica?

One thought on “Romania – Israel 1-1 9 septembrie 2023 – meciul marilor minciuni

  1. Pingback: Romania - Kosovo 2-0 2023 - Jucam fotbal doar cand suntem lasati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *