post

Schimbari de regulament cauzate de Coronavirus

Fotbalul va avea parte de cateva schimbari de regulament cauzate de Coronavirus. Momentan am auzit de 2 dintre ele:

Vreau sa continui aceste schimbari de regulament si sa propun si eu cateva. Pot fi aplicate oriunde, inclusiv la noi. As zice, de fapt, MAI ALES la noi. Sa le vedem, deci:

Fotbal coronavirus

  1. Cartonas galben vei primi atunci cand iti scoti tricoul si cand scuipi pe jos, iar rosu direct vei primi atunci cand … iti scoti masca. Daca vrei sa-ti scoti masca si apoi sa scuipi, vei primi intai galben si apoi rosu, urmand ca etapele de suspendare sa fie mai mari. Ca bonus, vei primi si 2000 de lei amenda de la Vela.
  2. Echipa care se va apara va avea voie sa trimita doar 2 jucatori care sa atace jucatorul advers care are mingea, pentru ca in total sa fie, asa cum zice legea, grupuri de cate 3.
  3. La fazele fixe din preajma careului, lovituri libere si mai ales cornere, nu vor avea voie sa stea ambele echipe, in intregime, in careu. Drept urmare, plecandu-se de la premisa ca echipa care se apara va avea avantajul portarului, numarul de jucatori trebuie sa fie egal, insa vor trebui in continuare sa stea in grupuri de 3. Ori de 2, avand in vedere numarul lor. Ceilalti jucatori vor sta la 1.5 metri distanta.
  4. Pentru a evita centrarile inalte, cele care obliga jucatorii sa sara la cap (si, Doamne-fereste, sa se ciocneasca … masca in masca), echipele vor fi incurajate sa joace pe jos, la firul ierbii. In acest scop, golurile cu capul vor conta doar 1, in timp ce, cam ca la baschet, golurile din afara careului vor conta 3, iar cele din interiorul careului, dar in urma unor suturi, cu piciorul, vor conta 2. Inventatorii fotbalului vor fi, ca de obicei, dezamagiti.
  5. Pentru a atenua pierderile legate de jucatul meciurilor fara spectatori, echipele vor putea sa-si spuna un sponsor pe masca. Acest sponsor, insa, va trebui sa fie unul care sa incurajeze statul acasa. In Liga 1 nu-s probleme, oricum majoritatea sponsorilor sunt case de pariuri care au prezenta inclusiv online.
  6. La lovituri libere zidul poate fi alcatuit din maximul 3 jucatori. In acest sens, echipele vor trebui sa faca rost de jucatori grasi, care sa acopere intreaga poarta.
  7. Comentatorii si ziaristii nu vor avea voie sa foloseasca sintagme gen „Febra stadioanelor”, motivele fiind evidente.
  8. Bancile de rezerva vor fi puse de-a lungul intregii laturi a terenului, pentru ca jucatorii sa nu stea atat de multi unul langa altul. Antrenorii vor sta in tribuna din acelasi motiv. Unii patroni din liga 1 sunt de acord cu aceste schimbari de regulament, fiindu-le acum mult mai usor sa opereze schimbari.
  9. Pentru ca echipa gazda sa nu piarda complet avantajul terenului propriu, la statia de amplificare se vor baga scandari inregistrate ale galeriei acesteia. La golurile gazdelor (doar ale lor) se vor baga, tot inregistrat, sunete ale bucuriei propriilor suporteri de la alte meciuri. Cam ca rasetele de pe caseta de la comediile americane.
  10. In Romania si celelalte tari unde declaratia pe proprie raspundere este obligatorie, jucatorii trebuie sa scrie in ea cu exactitate traseul de pe teren. Daca un jucator nu va scrie in aceasta declaratie ca se va deplasa in careul advers, el nu va avea voie sa ajunga acolo nici macar la ultima faza a meciului. Amenzile se vor putea da si pe baza inregistrailor video ulterioare.

In cazul in care nu v-ati prins deja, aceste schimbari de regulament au unicul scol de a ne face …. sa zambim ­čÖé La modul serios eu am propus trecerea la sistemul primavara-toamna, chestie de care inca sunt convins ca este solutia corecta. Oricum, in acest moment orice decizie care se va lua in privinta reluarii campionatelor va fi una de compromis. Asta e cert.

Fotbalul in vremea Coronavirus

Astept si de la voi propuneri de schimbari de regulament. Ce ati schimba pentru ca fotbalul sa fie mai amuzant mai sigur? Astept sa ma loviti cu cele mai misto propuneri ­čÖé

2 thoughts on “Schimbari de regulament cauzate de Coronavirus

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *