post

Belgia – Maroc 0-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022

Belgia – Maroc 0-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022 ar trebui sa intre in categoria marilor surprize de la acest turneu. Belgia tocmai a fost clasata de FIFA in fruntea clasamentului echipelor nationale, chiar daca acel clasament este aproape irelevant. In afara urnelor din grupele de calificare si al unui eventual statut de cap de serie, clasamentul FIFA este complet irelevant. Mai bine castigi Campionatul Mondial si esti pe 3 sau 4 decat sa te clasezi prima luni la rand si sa nu treci de sferturi in competitia care conteaza.

Belgia – Maroc 0-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022 ar fi trebuit sa fie o mare surpriza, insa pe teren Belgia a aratat ca INFRANGEREA este pe deplin meritata. Echipa nu merita sa plece cu absolut niciun punct. Singurul lucru pe care Belgia l-ar merita dupa o astfel de evolutie ar fi sa trebuiasca sa mearga pe jos pana acasa. Daca nu pana-n Belgia, macar pana la hotelul unde sunt cazati.

O evolutie absolut mizerabila, jucatorii pareau ca vor pur si simplu sa scape de minge. Dadeau mingea de la unul la altul pana ajungea la un jucator, Hazard sau De Bruyne, care teoretic ar trebui sa stie ce sa faca cu ea. Ar trebui si ar putea face ceva cu ea, insa si ceilalti coechipieri trebuie sa faca ceva. Sa se demarce, eventual sa creeze culoare pentru sut. La modul general, sa alerge, nu sa stea.

Ca sa folosesc un cliseu des folosit in fotbalul autohton, sa dovedeasca faptul ca-si doresc victoria. Ca-si doresc sa joace, intai si intai.

Jucatorii belgieni pareau abia treziti din somn. Parca au intrat pe teren obligati, siliti de cine stie ce forta superioara lor. Nu pareau prea convinsi ca ar trebui sa evolueze. Nu pareau ca stiu ca foarte bine la ce competitie se afla.

Din punctul meu de vedere, Belgia a aratat cel mai rau dintre toate invinsele. Nu mai rau decat Costa Rica cu Spania ori decat Qatar cu Ecuador, insa pretentiile erau cu totul altele. Belgia putea emite pretentii chiar la titlul mondial. Era oricum marea favorita a grupei. Ca lot, ca individualitati, era clar peste Maroc.

Belgia nu jucase deloc bine nici cu Canada. Insa faptul ca o invinsese salvase aparentele. Parea un sleeping giant, o echipa mare care incepe mai greu, care nu s-a incalzit suficient.

Despre Maroc nu sunt foarte multe de spus. Uneori pareau si ei speriati de umbrele pe care le infruntau. Pareau nedumeriti, lor li se spusese ca vor infrunta o echipa mare si ca sansele lor sunt mici. Pareau a se intreba daca e pe bune ce vad. Parca cereau voie sa dea gol, sa se bucure.

O victorie pe deplin meritata, nu vreau sa anulez meritele invingatorilor. Merita felicitati, merita cele 3 puncte.

Au jucatori interesanti, unii deja joaca la echipe mari, altii pot prinde contracte mai bune. Maroc are sansa sa termine chiar prima, ceea ce nu m-ar mira nicicum. Nu e clar cu cine vor juca, dar pentru ei simpla calificare in optimi este o performanta. Tot respectul pentru atitudinea lor, pentru modul cum au tratat fotbalul.

Spre deosebire, insa, de alte meciuri, in special de Japonia – Costa Rica, aici nu suspectez nimic. Doar nesimtirea jucatorilor belgieni este vinovata pentru acest rezultat. Belgia trebuie sa se trezeasca, iar Marocul trebuie sa-si continue visul. Mai ales ca evolueaza intr-o zona, intr-o clima, cu care sunt obisnuiti. La care nu trebuie sa se adapteze.

Chiar asa: oare belgienii nu s-au adaptat climei? Oare caldura sa fie de vina? Oricat as da cu pietre in aceasta atitudine, nu as putea exclude din start aceasta posibilitate.

Belgia - Maroc 0-2 - Campionatul Mondial Qatar 2022 27 11 2022

Belgia – Maroc 0-2 – Campionatul Mondial Qatar 2022 este o surpriza avand in vedere individualitatile, dar este un scor corect avand in vedere atitudinea. Sau, daca aveti alte explicatii, fotbalistice si extrafotbalistice, astept sa mi le spuneti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *