post

Portugalia – Elvetia 6-1 – Optimi de finala Campionatul Mondial Qatar 2022

Portugalia – Elvetia 6-1 – Optimi de finala Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost cel mai FRUMOS meci din aceasta faza, desi pe hartie era printre cele mai ECHILIBRATE. Poate doar Japonia – Croatia sa fi fost mai echilibrat. Ma rog, acela CHIAR s-a dovedit echilibrat.

Portugalia a evoluat entuziasmant, a dovedit o pofta ofensiva superioara Braziliei in meciul cu Coreea de Sud, a jucat impotriva unei echipe EUROPENE (teoretic bine asezata in teren, care cunoaste tactica la nivel superior) si a facut toate astea FARA Ronaldo in teren. In plus, datorita surprizei furnizate de Maroc in fata Spaniei, Portugalia va avea un sfert de finala usor, urmand a veni in semifinala mai odihnita, mai proaspata.

Pana sa vorbesc despre toate astea, trebuie sa spun doar vorbe despre echipa Elvetiei. Ma bucur ca este pentru ULTIMA oara cand voi vorbi despre ea la acest turneu final.

Pe scurt, Elvetia are jucatori interesanti, care joaca la echipe bune din Europa. Problema Elvetiei este ca acesti jucatori nu prea sunt O ECHIPA, nu prea sunt O NATIONALA.

Nu am nimic impotriva importurilor, insa ele trebuie facute CU MASURA. Poti naturaliza un jucator pe un post deficitar, un portar, un atacant-golgheter ori un fundas central extrem de valoros. Poti naturaliza chiar doi sau trei. Insa in momentul in care TOATA echipa ta nationala este formata din astfel de jucatori, atunci e o problema.

Acum, CE INSEAMNA naturalizari este a doua problema. Unii jucatori, intr-adevar, erau nascuti in Elvetia. Cetateni elvetieni pe baza locului unde s-au nascut. Insa erau ei ELVETIENI? Simt ei ceva pentru acea tara? Arde tricoul pe ei? Am ceva dubii… De altfel, s-a si vazut.

O alta problema a Elvetiei, per ansamblu, este lipsa de FANATISM a suporterilor. Este o tara BOGATA, prea bogata pentru a reusi in fotbal, ca sa zic asa. Oamenii nu se duc la stadion cu sufletul, ci se duc ca la teatru. Ca un bancher care azi are de ales intre a merge la teatru, a merge la meci si a merge la un concert.

Din acest motiv, tara va progresa foarte greu la fotbal. Toate astea cumulate, insa, nu o fac nici o echipa SIMPATICA. 11 mercenari intra pe teren pentru a-si incasa SOLDA! Fix asta este Elvetia si fix asta A ARATAT PE TEREN!

Ajung acum la Portugalia. Ea a aratat ca o mare echipa, avand 3 mari avantaje pentru a spera la coroana suprema (ar fi pentru prima, dar n-ar fi deloc o mare surpriza):

  1. Are unul dintre cei mai buni si mai experimentati antrenori. A antrenat toate fortele Portugaliei (Sporting, Porto, Benfica), a antrenat AMBELE forte ale Greciei (AEK si Panathinaikos, plus PAOK Salonic), avand si experienta la nivel de echipa nationala (Grecia). In plus, a avut rezultate si la Portugalia, luand titlul european in 2016. Este selectioner din septembrie 2014, preluand echipa DUPA mondialul brazilian. El a preluat echipa de la Paolo Bento, cel care a condus la acest mondial Coreea de Sud.
  2. Are un mix extrem de interesant de tineri si de batrani. Il are pe fundasul Pepe la aproape 40 de ani, il are pe Ronaldo (ajuns rezerva, dar PARADOXAL, din aceasta postura poate fi MULT mai periculos; imaginati-va ca intra in minutul 70, ODIHNIT), dar are si multi tineri dornici de afirmare. Revedeti meciul cu Elvetia ca sa va dati seama.
  3. Are un adversar USOR in sferturi, Maroc. Adica are UN CULOAR excelent. Va intra in semifinale din postura unei echipe mai fresh.

Portugalia – Elvetia 6-1 – Optimi de finala Campionatul Mondial Qatar 2022 mi-a aratat ca Elvetia a fost ADVERSARUL IDEAL pentru Portugalia. In fara unei echipe din Asia, Africa sau America Centrala, s-ar fi invocat aspectul tactic, s-ar fi spus ca in fata unei EUROPENE Portugalia nu ar fi fost LASATA sa joace. Portugalia a intalnit, insa, adversarul IDEAL in optimi: un adversar supra-evaluat, european, care nu a stiut nici sa se apere, nici sa atace. Elvetia a fost in acest meci exact cum este si in politica internationala: NEUTRA.

Portugalia – Elvetia 6-1 – Optimi de finala Campionatul Mondial Qatar 2022 a fost ultima optime. Astept cu interes sferturile. Astept cu interes duelurile de foc. Nu ma mai bag la pronosticuri, chiar daca Maroc NU ARE CUM sa treaca de Portugalia. Sau are?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *