post

CFR Cluj nu mai are manager si se vede!

CFR Cluj nu mai are manager si se vede! Incerc sa explic toata problema, sa detaliez, insa esentialul trebuie retinut!

CFR Cluj nu mai are manager dupa plecarea lui Dan Petrescu. In locul lui a fost adus PE BANCA TEHNICA un antrenor. Un coach, ca sa folosesc un termen de la inventatorii fotbalului. Nu este un antrenor rau, cum nu este nici unul stralucit, dovada experientele pe care le-a avut intre mandatele la CFR Cluj. Dar este ANTRENOR, adica lucreaza cu materialul clientului.

CFR Cluj nu mai are manager, ceea ce inseamna ca nu mai face transferuri cu cap. Sunt adusi jucatori, sunt bine platiti, sunt antrenati, dar totul parca fara sens. Echipa are nevoie de un atacant, de un mijlocas central ori de o extrema stanga, dar nu este nimeni care sa se priceapa sa-i gaseasca.

CFR Cluj nu mai are manager, asa ca lupta dintre ea si FCSB este una inegala: da, CFR Cluj are ANTRENOR pe banca, dar lotul pare facut exact ca la FCSB. Jucatori adusi de-a valma, trebuie musai sa joace, criteriile de selectie sunt deseori comerciale si exemplele pot continua.

CFR Cluj nu mai are manager si nici nu are o organigrama care sa preia din atributiile managerului. Antrenorul e prea nou si prea putin respectat pentru a face el transferurile, insa nu exista cineva care sa se priceapa la jucatori pe acolo. Cristi Balaj este un fost mare arbitru, competent pe partea administrativa si in ceea ce priveste regulamentele, este un om destept, citit, rational. Dar nu le are cu selectia de jucatori.

Pana la Dan Petrescu, CFR Cluj avea o intreaga echipa care se ocupa de transferuri. Era Razvan Zamfir, era „doctorul” Iuliu Muresan, plus alti cativa oameni. Ei decideau transferurile, ei decideau lotul. Antrenorul primea materialul clientului.

Dan Petrescu a cam facut curatenie, a dat la o parte decidentii, ramanand singur, in special in ceea ce priveste lotul de jucatori. Rezultatele au fost de partea lui, tocmai din acest motiv i s-a permis. Insa tot din acest motiv conducerea a tinut cu dintii de el si l-a tot readus atunci cand s-a putut. Cu totii de acolo, cu patron in frunte, erau constienti ca tot clubul era gandit in jurul acestuia.

Pastrand proportiile, ceea ce pateste la noi CFR Cluj pateste in Anglia Manchester United. Clubul era gandit sa fie condus de Alex Ferguson. In locul sau au venit ANTRENORI, oameni care antrenau ce li se dadea. Daca se implicau la transferuri, se implicau maximum la cele de seniori. Nu mergeau la Academia Clubului, nu decideau totul acolo. Iar echipa nu avea cum sa mearga atat timp cat ea fusese construita atatia ani in jurul lui Ferguson.

CFR Cluj nu mai are manager si nici nu va avea in viitorul apropiat. Ceea ce trebuie sa faca aceasta echipa este sa schimbe radical strategia, astfel incat sa nu se mai bazeze pe un singur om. Sa aduca in organigrama, treptat sau deodata, niste oameni care sa compenseze.

Nu stiu daca Mandorlini este o solutie buna, desi sunt fan al antrenorilor straini. Nici in privinta lui Mutu nu ma pot pronunta. Momentan are numai esecuri, este inca o promisiune. Vorbeste frumos, se imbraca elegant, are relatii, are o imagine buna. Din pacate, rezultate nu prea si a avut pe mana ceva echipe. Nu a luat-o din liga a doua, nu a inceput ca secund. Cum ar fi trebuit, zic eu.

CFR Cluj nu mai are manager si arata ce periculos este sa ai asa ceva in club. Poti avea rezultate daca ai nimerit managerul, insa trebuie sa fii convins ca sunt peste 90% sanse ca dupa plecarea lui lucrurile s-o ia la vale. Uneori iti revii foarte greu. Poate chiar deloc.

ps: Articolul se cheama CFR Cluj nu mai are manager, insa eu ma tot gandesc la fotbalul britanic. Mai dau un exemplu de acolo. De aceasta data un pronostic: Manchester City va suferi o cadere brusca, accentuata, radicala, dupa ce va pleca Guardiola. Fix din aceleasi motive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *