post

Lasati fotbalistii sa mearga la scoala!

Lasati fotbalistii sa mearga la scoala! Lasati-i sa faca scoala de antrenori, s-o ia de la zero, sa invete si teoretic chestiile care le-au aplicat altii pe ei pana atunci. Ideea cu licenta PRO, asa cum a fost ea conceputa acum multi ani, a fost una excelenta. Cine a gandit-o mi s-a parut un om foarte destept, cu viziune.

Lasati fotbalistii sa mearga la scoala! Incurajati-i sa faca scoala pana la 18 ani, incurajati-i sa dea bacul, incurajati-i sa faca o facultate, asa cum or face-o ei, la distanta, printre 2 cantonamente. Un fotbalist cu facultate gandeste altfel, are cunostintele de baza, chiar daca este posibil ca nu toate examenele sa le treaca pe merit. Desi in orice facultate exista profesori extrem de exigenti care te pica indiferent de numarul de goluri date pentru Romania.

Lasati fotbalistii sa mearga la scoala! Incurajati-i sa faca scoala de antrenori inca de cand sunt fotbalisti, incurajati-i sa joace la echipe mai slabe, unde sa se preocupe mai putin de antrenamente si mai mult de pregatirea teoretica. O retragere strategica, in liga 1 ori chiar in Liga a II-a, care sa permita urmarea cursurilor de antrenori, nu este deloc o idee rea. Am putea profita de ea si chiar ar fi bine sa se intample asta.

Lasati fotbalistii sa mearga la scoala! Nu admiteti exceptii. Ignorati cariera de jucator si lasati fostii fotbalisti s-o ia de la zero. Cariera de antrenor este o cu totul alta mancare de peste. E ceva COMPLET diferit!

Lasati fotbalistii sa mearga la scoala! Nu incurajati selectiile la nationala pe naspa doar pentru ca viitorul fost fotbalist sa scape de scoala de antrenori. Voi va dati seama ce discutii se vor isca si cum se vor cersi selectiile la nationala? Iar daca numarul acestora ar putea fi minim, gen 20, vor primi automat licenta PRO inclusiv (fosti) jucatori gen Mitea. Acum pe bune, unul nascut talent si mort speranta merita sa devina antrenor doar pe baza talentului?

Lasati fotbalistii sa mearga la scoala! Lasati fotbalistii mai putini cunoscuti sa faca cursurile cot la cot cu fostii mari internationali. Sa invete meserie unul de la altul. Sa se imprieteneasca acolo, pe bancile scolii.

Lasati fotbalistii sa mearga la scoala! O scoala de antrenori care admite exceptii nu va mai fi in veci respectata. Daca unii o absolva fara sa treaca prin ea inseamna ca cei care o vor frecventa vor fi aia fraieri, aia care n-au avut talent, salahorii si nu geniile.

Lasati fotbalistii sa mearga la scoala! Lasati-i sa dea un exemplu. Lasati-i sa invete meserie de la altii. Lasati-i sa ia o pauza intre momentul in care se lasa si cel in care se apuca de antrenorat. Stiu, voi dati exemple contrare, punand in functia suprema, de selectioner, un om fara Licenta PRO. Da, atat de mult valorizati aceasta diploma pe care chiar voi o acordati.

Lasati fotbalistii sa mearga la scoala! Lasati exemplele din alte tari, nu tot ce fac altii este corect. In plus, este posibil ca un lucru sa fie mai necesar la noi decat in alte parti. La noi scoala de antrenori e mai necesara si mai utila decat in Italia, Spania sau Germania. Daca nu constientizati motivele atunci e cu atat mai grav.

Lasati fotbalistii sa mearga la scoala! Iar daca luati o decizie contrara, luati-o transparent, discutati-o cu toti factorii, n-o luati pe ascuns, in timpul sarbatorilor.

One thought on “Lasati fotbalistii sa mearga la scoala!

  1. Pingback: Nationala de fotbal a Romaniei se pregateste de un nou experiment: Adrian Mutu selectioner!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *