post

Real Madrid – Barcelona 0-4 (20-03-2022) – Tranzitia Post-Messi s-a incheiat

Real Madrid – Barcelona 0-4 (20-03-2022) este un meci de referinta, chiar daca strict in clasament s-ar putea dovedi inutil. Barcelona are un meci in minus, putandu-se apropia la 9 puncte daca invinge in restanta.

Real Madrid – Barcelona 0-4 (20-03-2022) este un meci de referinta dintr-un cu totul si cu totul alt motiv: este meciul care ne arata ca tranzitia Post-Messi s-a incheiat. Este meciul care a redat maretia Barcelonei, care a facut-o din nou o echipa de speriat. Care a dovedit Barcelonei ca nu lotul de jucatori era o problema, ci ORGANIZAREA.

Scriam in 2020 ca la Barcelona antrenorul nu are autoritate. Facusem o comparatie intentionat fortata cu situatia de la FCSB. Cauzele sunt complet diferite, insa rezultatul era pana la un punct acelasi. Dupa aproximativ un an, in august 2021 scriam ca fara Messi Barcelona redevine o echipa. Tranzitia a durat ceva, a fost nevoie ca echipa sa ajunga in Europa League, insa exact cum anticipam, acel dus rece i-a prins tare bine.

Real Madrid – Barcelona 0-4 (20-03-2022) a dovedit cat de important este ca antrenorul sa stie ce inseamna Barcelona, sa fie crescut acolo, in academie, sa fie autohton. Echipa nu avea nevoie de un geniu tactic, nu avea nevoie de rezultate rapide, de un Mourinho care sa castige miraculos un meci sau altul, ci avea nevoie de o reconstructie care sa plece de la ideile de baza ale Barcelonei. Ideea de baza este, de fapt, IDEEA DE ECHIPA.

Barcelona a dovedit, de fapt, ca este din nou o echipa. Nu una formata din prietenii lui Messi, nu una care sa joace in slujba unui singur jucator, care jucator are voie sa nu faca pressing, sa nu coboare, care are voie sa mearga pe teren si nu sa alerge. Nu. Barcelona a fost o echipa VIE, una muncitoare, una reactiva, una care a dovedit intai si intai ca este mai prezenta in meci.

Real Madrid – Barcelona 0-4 (20-03-2022) a dovedit ca sintagma aia amuzanta si deopotriva tembela este valabila: o echipa si-a dorit mult mai mult victoria decat cealalta. As zice ca Barcelona AVEA NEVOIE mai mare de victorie decat Real Madrid.

Inca sunt de parere ca Ancelotti este o ciorba reincalzita, ca el ajunsese la Everton cu un motiv. In multe meciuri isi arata limitele. Aici sunt convins ca un antrenor mai tanar, mai energic, ar fi trezit echipa, ar fi revitalizat-o. E drept, poate un antrenor tanar ar fi pierdut sfertul cu PSG. La fel cum un antrenor tanar poate nu ar lua titlul. Desi acum nu mai sunt convins ca il va lua el.

Totodata, desi NU sunt fan Barcelona, mi-as dori sa vad un duel Raul – Xavi din postura de antrenori la Real si la Barcelona. Din punctul meu de vedere, Raul e mai madrilean decat Zidane, chiar daca francezo-algerianul intelege mai bine conceptul de galactic. Practic, Zidane e mai reprezentativ pentru ce isi doreste Realul sa fie, sa adune stelele de peste tot, insa Raul este mai reprezentativ pentru suporteri si pentru ce ESTE Realul.

Nu stiu ce impact va avea acest meci, Real Madrid – Barcelona 0-4 (20-03-2022), asupra Realului, asupra moralului echipei, insa stiu sigur ca va ramane un reper. Suporterii nu s-au simtit deloc confortabil, lucru pe care Ancelotti nu pare sa-l inteleaga prea bine, dar pe care atat Zidane, cat si Raul, cat MAI ALES Raul, l-ar fi inteles perfect.

Desi sunt fan al Realului, am savurat acest Real Madrid – Barcelona 0-4 (20-03-2022). Un suporter nepatimas care respecta adversarul si realitatea de pe teren isi va scoate palaria si va aplauda rezultatul corect de pe teren. Problemele sunt la Madrid, chiar daca in teorie echipa arata altfel cu Benzema. De fapt, daca asa stau lucrurile e foarte grav: Real Madrid este PREA MARE pentru a se baza pe un singur jucator. 

ps: Real Madrid – Barcelona 0-4 (20-03-2022) m-a dus cu gandul nu doar la Messi, ci si la Guardiola. Cred ca si Guardiola este BLESTEMAT sa nu poata castiga UCL-ul decat cu Barcelona, pentru ca acesta a INCERCAT sa implementeze filosofia Barcelonei in alta parte, lucru care pana acum nu i-a reusit. Nici anul acesta nu cred ca-i iese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.